Drukste week tot nu toe voor lifeguards aan de kust

Tijdens warme dagen zoeken veel mensen verkoeling in en om de zee. Zowel aan de kust alsook bij recreatiewater in Noord-Holland was het de afgelopen tijd erg druk. De lifeguards van de Reddingsbrigade beleefden daardoor de afgelopen week met 2.245 hulpverleningen de drukste week tot nu toe deze zomer. De Reddingsbrigade heeft 77 zwemmers die in de problemen waren geraakt uit het water gehaald, 172 zoekgeraakte kinderen met hun ouders herenigd en 1.909 keer eerste hulp verleend. In totaal was er in 58 gevallen sprake van een redding in een levensbedreigende situatie.

Op verschillende plaatsen langs de kust kwamen zwemmers in de problemen door sterke stromingen. Vaak ook kwam de Reddingsbrigade in actie voor door de hitte onwel geworden badgasten en daarnaast bood de Reddingsbrigade 50 keer ondersteuning aan onder andere overige hulpdiensten voor het verlenen van (medische) hulp op en nabij het strand.

Let in de drukte tijdens mooie dagen ook goed op uw kind. Kinderen zijn in een oogwenk aan het zicht onttrokken. Afgelopen week werden 172 zoekgeraakte kinderen met hun ouders herenigd. Doe uw kind een 06-polsbandje om en noteer uw telefoonnummer op het bandje. Een gevonden kind kan op deze manier sneller met de ouders worden herenigd. Bij de posten van de Reddingsbrigade zijn gratis PAW Patrol 06-polsbandjes verkrijgbaar.

6 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in problemen.

Voor tips van de Reddingsbrigade om met het mooie weer veilig van een dagje aan het water te genieten kijkt u op www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/