Droomconcert voor bruidspaar Yvonne en John in Pinksterkerk 

Tekst en foto’s: Ellen Toledo 

Heemstede – Vrijdag 8 september ging er voor Yvonne Schouten en John Diependaal een droom in  vervulling. Nadat ze elkaar ’s middags in het raadhuis van Heemstede onder grote belangstelling het jawoord hadden gegeven, traden ze ’s avonds samen met zo’n tachtig muzikale vrienden op voor familie en vrienden in de Pinksterkerk in Heemstede. Yvonne en John hebben elkaar in 1983 leren kennen en zijn al van jongs af aan lid van Harmonie St. Michaël. Omdat hun leven voor een groot deel bestaat uit het maken van muziek, wilden ze hun huwelijk op een muzikale manier vieren in plaats van met een ‘standaard’ bruiloftsfeestje. Ze vonden ruim tachtig muzikanten bereid  om deel te nemen aan hun ‘droomorkest’ en samen met hen een aantal zelf uitgekozen muziekstukken te spelen waar ze mooie herinneringen aan hebben.  Een concert van de liefde!  

Om half negen ’s avonds betrad het kersverse bruidspaar de trap naar de Pinksterkerk,  die feestelijk was versierd met rode en witte ballonnen. Bij binnenkomst werden ze muzikaal  onthaald door het droomorkest, familie en vrienden met een vrolijk ‘lang zal ze leven.’ Willeke van der Stuijt,  muzikante bij Harmonie St. Michaël, introduceerde de muziekstukken aan het publiek met wat achtergrondinformatie. Achter elk muziekstuk zat wel een leuk of ontroerend verhaal waarom Yvonne en John juist voor dát stuk gekozen hadden.  Ook waren er mooie woorden voor het bruidspaar van de voorzitter van Harmonie St. Michaël, die vertelde dat Yvonne en John niet zomaar een ‘paar mensen zijn die een beetje klarinet spelen in het orkest’,  maar zich ook als bestuursleden al jarenlang dienstbaar inzetten voor de vereniging.  Na zo’n anderhalf uur waarin iedereen met volle teugen had genoten van het droomconcert, was er gelegenheid om Yvonne en John te feliciteren en te proosten op hun huwelijk. Yvonne is zichtbaar onder de indruk: “Onze droom is uitgekomen”, zegt ze met een stralende lach. 

Foto boven: Yvonne en John geven samen met muzikale vrienden een droomconcert. Van links naar rechts Willeke van der Stuijt, Yvonne Schouten en John Diependaal.