Drie medailles bij eerste wedstrijd HBC Gymnastics

Heemstede – Afgelopen weekend was de start van het wedstrijd seizoen voor de wedstrijdgroep van HBC Gymnastics in sporthal de Walvis in Beverwijk.  
Een nieuw seizoen met een nieuwe wedstrijdgroep bestaande uit 19 meisjes. Voor 10 hiervan was dit de allereerste keer dat ze in wedstrijdverband hun oefeningen mochten laten zien op sprong, brug, balk en vloer. Op zaterdag deden Dorien, Scarlett, Chloe, Puck, Lone, Iris, Livia, Merle, Lieve, Eva en Ires mee. Oefeningen onthouden, zenuwen, publiek en jury maakte het allemaal erg spannend. Zo’n eerste keer is toch wel een hele ervaring en daardoor lukte nog niet alles. Er waren vanuit de jury complimenten voor de vrije oefeningen van onze senioren Eva en Ires die zelf hun oefeningen gemaakt hadden.

Op zondag was de beurt aan Fleur, Sam, Rose, Amber, Maxe, Veerle, Sara en Olivia. In een sterk deelnemersveld mochten ook zij hun oefeningen laten zien. Rose turnde voor het eerst de keuze oefenstof en dat ging haar goed af. Ze behaalde een vierde plaats. Sara en Veerle turnde bij de jongste categorie onbevangen hun wedstrijd en dat resulteerde in een vierde plaats voor Sara en een derde voor Veerle.

Foto aangeleverd door HBC Gymnastics.