Donderdag 13 oktober feest bij Safe & Secure van der Meer

Op donderdag 13 oktober viert de Heemsteedse winkel Safe & Secure van der Meer het 75-jarig jubileum. Via een open dag voor vaste klanten, waaraan een aantal leveranciers medewerking verleent, en een feestelijke receptie voor genodigden wordt aandacht besteed aan het jubileum.

Het was de heer Veltmeijer die het bedrijf 75 jaar geleden oprichtte. Hij werkte als smid en woonde in Rotterdam. Tijdens de oorlog is hij weggejaagd uit het door Duitse bombardementen zwaar geteisterde Rotterdam.
Aanvankelijk reisde Veltmeijer nog heen en weer naar zijn nerinkje in Rotterdam.
Maar omdat reizen tijdens de Februaristaking in 1941 onmogelijk was geworden moest hij daarmee stoppen.
Toen nam hij de winkelruimte aan de Binnenweg 1a onder de kleine Heemsteedse bovenwoning in gebruik.
Behalve kachel-smederij ging de Heemstedenaar ook over op het vervaardigen van sleutels.

In 1959 zocht de heer Sjaak van der Meer (sr.) uit Roelofarendsveen een bedrijf. Met zijn smidsdiploma op zak zocht hij een bedrijf met woning. Een winkel met bovenwoning vond hij op de Binnenweg 1a te Heemstede. Het werk als kachelsmid werd steeds minder omdat de centrale verwarming in opkomst was. Van der Meer ging zich steeds meer specialiseren in het maken van sleutels, repareren en vervangen van sloten. De naam is dan Sleutelservice J.A. van der Meer.

Sjaak en zijn vrouw Mien werken hard en het bedrijf verhuist in 1966 naar de Binnenweg 73, de huidige locatie.
In dit pand is Van der Meer dit jaar 50 jaar gevestigd. Jongste zoon Sjaak van der Meer jr. trad in 1979 officieel bij zijn vader in dienst.

De hoeveelheid werk groeide en in 1984 werd de eerste werknemer aangenomen.
Na het pensioen van Sjaak sr. nam Sjaak jr. de zaak over. Naast een groep trouwe werknemers ontwikkelt zich een klantenkring van een vaste groep bedrijven en particulieren. Het bedrijf is in de loop der jaren zeer gespecialiseerd in sleutels en sloten.

Het levert diverse merken cilinders, die zij zelf opbouwen tot de oplossing die voor de klant het beste is. De beveiliging van woonhuizen en bedrijven wordt steeds belangrijker. De verbouwing in 1996 geeft het bedrijf de benodigde ruimte.

Van der Meer Sleutelservice is een van de eerste bedrijven dat is erkend door het Politie Keurmerk Veilig wonen (PKVW). Aangezien het bedrijf zich niet alleen op sleutels en sloten, maar ook op andere vormen van beveiliging richt, wordt per 1 januari 2004 de naam gewijzigd in Safe & Secure van der Meer.

Daarmee krijgt de firma niet alleen een nieuwe, maar ook een internationalere uitstraling. Op 1 januari 2009 neemt Carla van der Meer het bedrijf van haar broer over. Dit is alweer 7 Jaar geleden.

Safe & Secure werkt nu met 7 personen, in de winkel en met 2 bussen aan huis of bedrijf.
Safe & Secure, Binnenweg 73, 023-5280490 en www.safesecure.nl