Doe-dino-expositie leuk en leerzaam

Je hoeft je in de zomervakantie niet te vervelen: kom naar het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis; daar is van alles te doen! Tijdens de Zomervakantie (van 18 juli t/m 28 augustus) is het museum geopend op dinsdag-woensdag- vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

De tentoonstelling ‘DINO’S’ laat een verscheidenheid zien aan dinosaurussen en andere oertijd-dieren die heel lang geleden de aarde hebben bevolkt. Deze doe-dino-expositie is even leuk en leerzaam voor jonge als voor oudere kinderen. In een echt dinosaurusdecor, met levensgrote modellen, is er veel te leren, te beleven en vooral te doen: druk op de knopjes om prachtige miniaturen in diorama’s te laten bewegen of er iets over te horen, je kunt grote puzzels maken en de speurtocht doen. Alle onderdelen zijn in een prachtig decor van grote en kleine 3D-platen van dinosaurussen en hun leefomgeving.

Elke woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur kun je aanschuiven aan de gezellige knutseltafels voor de workshop Dino‘s knutselen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen meedoen aan de workshops Dino’s knutselen: er is een vrijwilliger aanwezig om de knutselaars te helpen en begeleiden. Voor of na de knutselworkshop kun je de Dino tentoonstelling bezoeken en de speurtocht maken! Alle knutselactiviteiten kosten € 1,50 bovenop de entreeprijs van het museum. Aanmelden is niet nodig: wie komt kan meteen aan de slag!

Op woensdag 3, 10, 17 en 24 augustus wordt om 13.00 uur de poppenkast-voorstelling ‘Van wie is dat ei?’ gepresenteerd voor de jongste bezoekers (vanaf 2 jaar). De spannende poppenkastvoorstelling sluit prachtig aan bij de Dino-tentoonstelling: een vogel vindt een groot ei, zo groot dat hij zeker weet dat het niet van een vogel is. Hij besluit het ei uit te broeden maar wat zal eruit komen…?

Het Pieter Vermeulen Museum en Kinderboerderij Velserbeek vragen in de zomervakantie extra aandacht voor het behoud van de (Velsense) bijenstand: door het geven van informatie en het organiseren van workshops willen we kinderen en hun (groot)ouders op een leuke manier bewust maken van het belang voor bijen van meer groen in de tuin en dus meer plekjes en voedsel voor deze diertjes!

In augustus kun je elke donderdagmiddag (m.u.v. 31/8) van 13.30 tot 15.30 uur terecht in het Pieter Vermeulen Museum voor de workshops bijen- en insectenhotels maken. Maak een hotel hang het in de tuin of op het balkon en helpt de bijen! De kosten zijn €3,50 inclusief materiaal, bovenop de entreeprijs voor het museum.

In augustus kun je elke woensdagmiddag (m.u.v. 31/8) van 13.30 tot 15.30 uur terecht in de Boerderijwagen in de Kinderboerderij Velserbeek voor (gratis) workshops bijen-knutsels maken begeleid door een vrijwilliger van het Pieter Vermeulen Museum.
Kijk voor actuele informatie op de website: www.pietervermeulenmuseum.nl.
Sinds 1 juli is het Pieter Vermeulen Museum gratis toegankelijk voor Museumjaarkaart-houders.
Pieter Vermeulen Museum, Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL, Driehuis. Meer informatie: tel. 0255 – 536726, e-mail: info@pieter-vermeulen-museum.nl en www.pieter-vermeulen-museum.nl