Directeur Suzanne Confurius van De Ark krijgt een lipdub als afscheidscadeau

Vrijdag 24 mei was het een bijzondere dag op Basisschool De Ark. Er werd een lipdub (een filmpje op muziek) opgenomen, uitgevoerd door alle kinderen en leerkrachten, speciaal voor Suzanne Confurius, de directeur.

Suzanne Confurius verlaat na de zomervakantie na 20 jaar De Ark om als schoolmanager in het bijzonder onderwijs te gaan werken. Na 8 jaar als leerkracht gewerkt te hebben, werd Suzanne directeur van De Ark. In de 12 jaar dat Suzanne directeur was heeft ze De Ark prachtig op de kaart gezet. Zij heeft het team meegenomen in een nieuw onderwijsconcept, genaamd de Noordwijkse Methode. Het regulier taal en rekenonderwijs wordt in de ochtend gegeven en de zaakvakken worden in de middagen in ateliervorm gegeven. Deze methode is een groot succes. Kinderen en ouders zijn enthousiast.

Ook is de school onder haar leiding helemaal verbouwd, met onder andere een kookeiland voor de kinderen, en er is nieuw meubilair aangeschaft, kortom de school kreeg een geheel nieuw jasje.

Suzanne houdt van uitdagingen, durft dromen waar te maken en wil ertoe doen. Vandaar de titel van de lipdub: Droom, durf, doe en deel. Dit lied van Marco Borsato is dan ook op haar lijf geschreven. Met heel veel plezier en saamhorigheid is deze lipdub voor Suzanne gemaakt.

Op vrijdag 12 juli om 11.45 uur strijkt zij voor de laatste keer de Ark vlag, waarbij menigeen een traantje weg zal pinken. Mocht u haar persoonlijk een hand willen geven, dan bent u welkom op 12 juli om 12 uur op het schoolplein van De Ark aan de Van der Waalslaan in Heemstede.

Suzanne Confurius te midden van haar leerlingen. (Foto aangeleverd door Basisschool De Ark.)