Dennis Kivit te gast bij Rouwcafé

De volgende editie van Het Rouwcafé vindt plaats op zaterdagmorgen 7 mei van 10.00 tot 12.00 uur in Foyer van De Luifel, Herenweg 96 in Heemstede. Speciale gast deze morgen is de groep ‘Dennis Kivit’. Onder het genot van een kopje koffie en Westfriese troôstkoekies, brengt Dennis een aantal songs ten gehore.
De entree is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@hetrouwcafe.nl of bellen naar Ria van Kleef 06-52306969.
Dennis speelt eigen liedjes die met het hart resoneren. Hij trad op in het theater en op televisie, als jazz- en popzanger en vertolker van het Nederlandse kleinkunstlied.
Hij won de Swing Award, de eerste prijs op het concours van het Middelsee Jazztreffen, de cultuurprijs van de Haarlemmermeer en ontving een gouden dubbelCD voor ‘les Miserables’ waarmee hij ook in Carré stond.
Ook zong Dennis duetten met Paul de Leeuw, Henk Poort, Heddy Lester, Ernst Daniël Smid en Simone Kleinsma, en soleerde met het Metropole orkest en het combo van Cor Bakker. Hij zong bij a-capella groep Montezuma’s Revenge, waarmee hij in binnen- en buitenland optrad voor radio en televisie.
Afgelopen jaren gaf Dennis les aan diverse Nederlandse conservatoria en toerde hij met eigen theaterprogramma’s als ‘Gotta have Soul!’ en ‘Zing the Beatles’ door het land. Momenteel geeft hij geleide meditatieconcerten.
Het Rouwcafé is een plek waar eenieder die met dood en rouw in aanraking is gekomen, van harte welkom is. De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven en de samenleving. Toch blijkt dit in de praktijk voor veel mensen niet makkelijk bespreekbaar of is soms een taboe. De missie van Stichting Het Rouwcafé is dat de dood en inherente rouw en verlies hun plaats terugkrijgen in de samenleving en het is de wens van Het Rouwcafé dat zij daarbij in een informele sfeer enige troost mag aanreiken. Wat aan de ‘gelijkgestemde stamgasten’ wordt geboden is: koffie, (h)erkenning en een kort cultureel programma.