Deelnemers EK Zandsculpturen aan het werk zien

Op zaterdag 30 juli start in Zandvoort de opbouw van de vijfde editie van het Europees Kampioenschap Zandsculpturen. Op verschillende locaties in het dorp maken zandsculptuurbouwers uit diverse Europese landen spectaculaire zandsculpturen. Hiermee is Zandvoort het toneel van een Europese culturele wedstrijd. Daarna zijn de zandsculpturen tot november te bewonderen.
Het centrale onderwerp is ‘Icons of Amsterdam’ dit in het kader van het Amsterdam Beach thema. Het publiek kan de deelnemers aan het werk zien van 30 juli tot en met 5 augustus tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Op vrijdag 5 augustus zal een vakjury de zandsculpturen beoordelen en de winnaar bekendmaken.

Het initiatief ‘Kunst Holland’ werd in 2014 opgericht en heeft zich ten doel gesteld om het Nederlandse kunst- en cultuurlandschap in Duitsland bekender te maken. Partners van het initiatief zijn naast het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) musea van internationale betekenis. In Amsterdam doen het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en het Concertgebouw mee. In Den Haag participeren het Gemeentemuseum, het Mauritshuis en Escher in het Paleis. Ook het Noordbrabants Museum uit Den Bosch heeft zich aangesloten bij de alliantie.

Het sculptuur van Kunst Holland komt voor het Zandvoorts Museum te staan. Marcel Westerdiep, creative director van Escher in het Paleis: “Dit is zo’n prachtige kans. We zien dit gezamenlijk zandsculptuur als symbool voor onze culturele samenwerking en bieden dit aan voor de bezoekers en bewoners van de bekende badplaats Zandvoort.”
U bent van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn.
Bij de VVV in Zandvoort is meer informatie te verkrijgen.