“De muren praten niet tegen je”

Na 38 jaar bij een bank te hebben gewerkt, raakte Conny drie jaar geleden haar baan kwijt. “Het is een koude, zakelijke wereld, die bankenwereld”, vertelt ze. “Heel iets anders dan wat ik nu doe.”

In eerste instantie werd Conny vrijwilligster om opnieuw structuur in haar leven te brengen (“de muren praten niet tegen je”). Inmiddels geeft ze les aan vluchtelingen en is voor Tandem mantelzorg-ondersteuner. Eens per week neemt ze daarvoor de zorg op zich voor een patiënt met de ziekte van Alzheimer, zodat zijn vrouw dan dingen kan doen waar ze anders niet aan toekomt: afspreken met een vriendin, winkelen of gewoon naar de supermarkt. Vrijwilliger worden is iets dat ze liever veel eerder had gedaan. Want als je werkt, zegt Conny, dan loop je het risico zo op te gaan in de dagdagelijkse beslommeringen, dat je vergeet verder te kijken dan het beperkte wereldje van je eigen leven. Het werk leert je veel over jezelf en om dieper na te denken over de dingen van het leven. “Het vrijwilligerswerk is echt een verrijking”, aldus Conny, “ook als je al een baan hebt.”

Kijkt u voor de wervingsfilm op www.wijheemstede.nl – www.tandem.nl – www.rodekruis.nl/afdeling/haarlem –– www.zonnebloem.nl/heemstede.

Wilt u meer informatie of opgeven als vrijwilliger: dienstverlening WIJ Heemstede Lieven de Key: info-ldk@wijheemstede.nl of tel. 023-5288510.