Menu

Skip to content

De Heemsteder | BloemendalerLogo

Het laatste nieuws uit Heemstede, Haarlem-Zuid, Bloemendaal en Bennebroek.

Menu

Skip to content
  • Home
  • Nieuws
    • Heemstede e.o.
    • Bloemendaal e.o.
    • Regio
  • ePaper
    • Heemsteder
    • Bloemendaler
    • Gemeente Heemstede
    • Gemeente Bloemendaal
    • Lijf & gezondheid
      • Lijf & gezondheid Magazine
    • Wonen.nl
    • ARCHIEVEN
  • Kabalen
    • Deze week
    • Opgeven
  • Familieberichten
  • Vacatures
  • Adverteren
    • Adverteren
    • Verkoopteam
  • Redactie
    • Uw tekst aanleveren
    • Redactieteam
  • Over ons
    • Contact
    • Bezorging
    • Ophaalpunten
    • Andere uitgaven
    • Vacatures
    • Voorwaarden
    • Privacy

De Heemsteder achter het fornuis: zuppa di pesce alla romana (Romeinse vissoep)

Door Redactie De Heemsteder | 24 januari 2021 | Geplaatst in Heemstede e.o.

Heemstede – We blijven deze week nog even in de zeevrucht- en visgerechten hangen. Frankrijk heeft de bouillabaisse uit Marseille als wereldvermaarde vissoep, Italië heeft haar eigen gouden versie van vissoep uit Rome: ‘zuppa di pesce alle romana’. Een zeer smakelijke vissoep met de Italiaanse twist van tomaat.

Benodigdheden (4 personen):
2 flinke sjalotten, fijngehakt
2 tenen knoflook
Witvisfilet (bijvoorbeeld, zeeduivel, kabeljauw, zeewolf, heek, schelvis, etc.) Let op: geen vis gebruiken als zalm, makreel, tonijn, sardine: deze hebben een te uitgesproken en overheersende smaak voor de soep!
6 coquillemedaillons
500 gram wokgarnalen of gamba’s
Een groentebouillonblokje
Zeezout en versgemalen peper
Een laurierblad
Een eetlepel olijfolie
Een snufje nootmuskaat
Een handje fijngehakte bieslook
Visbouillon (zie bereiding)
Een glas droge witte wijn
Een blik tomatenblokjes
Een blikje tomatenpuree
Een schijfje citroen

Bereiding:
Een belangrijke basis voor deze soep is de visbouillon. Deze is zeer eenvoudig te maken op verschillende manieren. Als u bijvoorbeeld garnalen/gamba’s heeft die nog gepeld moeten worden, bewaar dan de garnalenvelletjes om bouillon van te trekken. Kook ongeveer 15 minuten 0,75 liter water met de garnalenvelletjes en zout en peper. U kunt eventueel ook roggenvleugels meekoken voor de smaak (vraag uw vishandel), maar dat hoeft niet. Zeef deze bouillon zodat de velletjes en graten in zeef achterblijven en giet deze over in een grote soeppan. Breng deze aan de kook met de garnalen en voeg de witvis (bestrooid met zout en peper) toe. Even 10 minuutjes laten koken. Voeg daarna de witte wijn toe, de fijngehakte sjalotten, de olijfolie, het laurierblaadje en pers de twee tenen knoflook boven de soep uit. Voeg daarna het groentebouillonblokje toe, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de gehakte bieslook toe. Goed doorroeren. Voeg als laatste de coquillemedaillons (bestrooid met peper en nootmuskaat) toe. Laat de soep op laag vuur een uurtje trekken. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Serveer de soep daarna met een schijfje citroen en een wam Italiaans broodje besprenkeld met wat zout en olijfolie.

Wijnsuggestie:
Als we het over Rome hebben, dan drinken we bij dit gerecht bij voorkeur een droge witte wijn uit die omgeving, namelijk uit het nabijgelegen wijnstadje Frascati. Een frisse en soepele wijn die snel vrienden met u maakt. Vraag uw wijnhandelaar of slijter.
Buon appetito!

Andere berichten

Teylers Museum ontdekt twee tekeningen van Bernini→

Oekraïense vluchtelingen trakteren buurtbewoners op heerlijke hapjes→

Bronstee-Méditerranée!→

Raadsvergadering op 26 juni met een bizarre afloop→


Recent nieuws

  • Oekraïense vluchtelingen trakteren buurtbewoners op heerlijke hapjes
  • Bronstee-Méditerranée!
  • Raadsvergadering op 26 juni met een bizarre afloop
  • Meiden HBC zwaaien Oranje-heldinnen uit
  • Feestelijke start voor Tuinrangers in Bloemendaal
  • Dat wordt genieten op BeleefHeemstede1909
  • Sloepentocht, loterij, veiling en andere activiteiten voor goed doel
  • Tennis houdt Jan van de Sande jong
  • ‘HER-VORMD’ wordt onthuld in Oude Kerk
  • Ontdek de vier seizoenen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland
  • Van betongrijs naar vrolijk speels: nieuw schoolplein Aloysiusschool
  • 150 meter aardbeienslof van Patisserie Leek
  • Beachfestival op zonovergoten strand
  • Bankje geplaatst ter nagedachtenis aan Robin Smit uit Bennebroek
  • Glaskunstwerk onthuld vanwege 400 jaar Oude Kerk
  • Raadslid Celmo Vidal Queta racistisch bejegend 
  • Voormalige tennistoppers vrijdag 4 juli naar Heemstede
  • ‘Ouderen weten weg naar Mediacafé te vinden’
  • Vijftig jaar Model Auto Club Heemstede
  • Plein1 Koor brengt vrolijke noot
Job in de Regio

Edities

  • Bloemendaal e.o.
  • Heemstede e.o.
  • Regio
  • Zakelijk-Nieuws-Landelijk

Zoeken

Heemstede e.o.

Live webcam milieustraat HeemstedeLive webcam milieustraat Heemstede

Bloemendaal e.o.

Live beachcam strand BloemendaalLive beachcam strand Bloemendaal

Onze ophaalpunten

Ophaalpunten Heemsteder|Bloemendaler

Onze uitgaven

Nieuwe Meerbode editie Aalsmeer HC nieuws Noord | Zuid
Nieuwe Meerbode editie De Ronde Venen Amstelveens Nieuwsblad
Nieuwe Meerbode editie Uithoorn Jutter | Hofgeest
Castricummer Heemsteder
Weekblad voor Ouder-Amstel Bloemendaler
Lijf & gezondheid Job in de Regio
WONEN.nl  
VerspreidNet

Heemsteder | Bloemendaler
Zeeweg 191
1971 HB IJmuiden
023-8200170
info@heemsteder.nl
info@bloemendaler.nl

 

Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek, Vogelenzang, Overveen en Aerdenhout

 
 

Contact
Andere uitgaven
Bezorgklacht
Ophaalpunten
Vacatures
Voorwaarden
Privacyverklaring

 

© De Heemsteder Uitgevers B.V.

Menu

Beheer cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke functies voor verwerking van informatie over uw eindapparaat en persoonlijke gegevens. Dit omvat integratie van inhoud, externe diensten, elementen van derden, statistische analyse, gepersonaliseerde reclame en sociale media. Toestemming is vrijwillig en kan op elk moment worden ingetrokken via het pictogram linksonder.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Dienst Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}