Menu

Skip to content

De Heemsteder | BloemendalerLogo

Het laatste nieuws uit Heemstede, Haarlem-Zuid, Bloemendaal en Bennebroek.

Menu

Skip to content
  • Home
  • Nieuws
    • Heemstede e.o.
    • Bloemendaal e.o.
    • Regio
  • ePaper
    • Heemsteder
    • Bloemendaler
    • Gemeente Heemstede
    • Gemeente Bloemendaal
    • Lijf & gezondheid
      • Lijf & gezondheid Magazine
    • Wonen.nl
    • ARCHIEVEN
  • Kabalen
    • Deze week
    • Opgeven
  • Familieberichten
  • Vacatures
  • Adverteren
    • Adverteren
    • Verkoopteam
  • Redactie
    • Uw tekst aanleveren
    • Redactieteam
  • Over ons
    • Contact
    • Bezorging
    • Ophaalpunten
    • Andere uitgaven
    • Vacatures
    • Voorwaarden
    • Privacy

De Heemsteder achter het fornuis: coquilles St. Jacques in romige tomatencrème

Door Redactie De Heemsteder | 10 september 2021 | Geplaatst in Regio

Heemstede/Bloemendaal – Deze week een gerecht uit de Franse keuken: coquillemedaillons van St. Jacobsschelpen in een romige tomatensaus, met ui, knoflook en dragon. Een verfijnde saus die uw smaakpapillen van de tong weelderig strelen en die de reputatie van vermaarde Franse keuken werkelijk waarmaakt. Lekker als voorgerechtje met een Frans stokbroodje. Met pasta of rijst als hoofdgerecht.

Benodigdheden (4 personen):
16, het liefst verse coquillemedaillons van St. Jacobsschelpen
Twee eetlepels olie om te bakken of 25 gram roomboter
1 kopje basisbouillon
1 blikje tomatenpuree
4 takjes verse dragon
1 glas droge Franse rosé
2 kleine fijngesnipperde uien
3 fijngehakte teentjes knoflook
1 laurierblad
1 snufje nootmuskaat
1 pakje (verse) slagroom circa 200 gram
Zeezout en versgemalen peper

Bereiding:
Gebruik alleen de blaadjes van de takjes dragon. Was en dep de coquillemedaillons en bestrooi beide kanten met een beetje nootmuskaat, zout en peper. Verhit kort in een diepere koekenpan de olie of boter met de dragonblaadjes en het laurierblad. Voeg de tomatenpuree toe. Voeg al roerende de ui- en knoflooksnippers toe. Afblussen met het glas rosé. Laat de rosé een beetje verdampen en bak hierin lichtjes de coquillemedaillons op niet te hoog vuur aan. Regelmatig omdraaien. Voeg het kopje bouillon toe en laat dit inkoken. Roer als laatste de slagroom erdoor. Zachtjes 7 minuutjes laten inkoken.  Medaillons moeten stevig blijven, niet te gaar en niet te zacht. Serveren met stokbrood/pasta/rijst en een goed glas droge rosé. Bon appetit!

Foto: Coquilles St. Jacques in romige tomatencrème. Foto: Bart Jonker.

Andere berichten

Restaurant Inheems: een gastvrije en culinaire ambiance waar je helemaal blij van wordt →

Achter het fornuis: een variant van de pommes gratin dauphinois→

Ken uw tuin: uw eigen kruidentuin deel 4→

Vogelfans opgelet: Ontdek de ‘achtertuin’ van Schalkwijk→


Recent nieuws

  • Zilver verkopen? Zo haal je het onderste uit de kan!
  • Gouden Bruidsparen op visite in het gemeentehuis 
  • Restaurant De Konijnenberg viert 50-jarig bestaan
  • Gerrit Peijs heeft zijn voetbalhistorie in een magazine
  • ‘Iedereen is welkom om hier te spelen’
  • BeleefHeemstede 1909 voor de vijfde keer georganiseerd
  • Zondag 13 juli feest in PHIL vanwege jubileum wijnblad Okhuysen
  • Jeugd geniet van wijze lessen van Michaëlla en Lexie
  • Vogelfans opgelet: Ontdek de ‘achtertuin’ van Schalkwijk
  • ‘Er is veel veranderd, maar we zijn er nog niet’
  • Maarten Schenk nieuwe gemeentesecretaris Heemstede
  • Slag aan het Manpad keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog
  • 17.001 euro voor Hospice Haarlem
  • Kennismaken en rondkijken op tuindersvereniging
  • Oekraïense vluchtelingen trakteren buurtbewoners op heerlijke hapjes
  • Bronstee-Méditerranée!
  • Raadsvergadering op 26 juni met een bizarre afloop
  • Meiden HBC zwaaien Oranje-heldinnen uit
  • Feestelijke start voor Tuinrangers in Bloemendaal
  • Dat wordt genieten op BeleefHeemstede1909
Job in de Regio

Edities

  • Bloemendaal e.o.
  • Heemstede e.o.
  • Regio
  • Zakelijk-Nieuws-Landelijk

Zoeken

Heemstede e.o.

Live webcam milieustraat HeemstedeLive webcam milieustraat Heemstede

Bloemendaal e.o.

Live beachcam strand BloemendaalLive beachcam strand Bloemendaal

Onze ophaalpunten

Ophaalpunten Heemsteder|Bloemendaler

Onze uitgaven

Nieuwe Meerbode editie Aalsmeer HC nieuws Noord | Zuid
Nieuwe Meerbode editie De Ronde Venen Amstelveens Nieuwsblad
Nieuwe Meerbode editie Uithoorn Jutter | Hofgeest
Castricummer Heemsteder
Weekblad voor Ouder-Amstel Bloemendaler
Lijf & gezondheid Job in de Regio
WONEN.nl  
VerspreidNet

Heemsteder | Bloemendaler
Zeeweg 191
1971 HB IJmuiden
023-8200170
info@heemsteder.nl
info@bloemendaler.nl

 

Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek, Vogelenzang, Overveen en Aerdenhout

 
 

Contact
Andere uitgaven
Bezorgklacht
Ophaalpunten
Vacatures
Voorwaarden
Privacyverklaring

 

© De Heemsteder Uitgevers B.V.

Menu

Beheer cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke functies voor verwerking van informatie over uw eindapparaat en persoonlijke gegevens. Dit omvat integratie van inhoud, externe diensten, elementen van derden, statistische analyse, gepersonaliseerde reclame en sociale media. Toestemming is vrijwillig en kan op elk moment worden ingetrokken via het pictogram linksonder.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Dienst Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}