Menu

Skip to content

De HeemstederLogo

Bóórdevol lokaal nieuws!

Menu

Skip to content
  • Home
  • Nieuws
    • Heemstede e.o.
    • Regio
  • ePaper
    • Heemsteder
    • Bloemendaler
    • Gemeente Heemstede
    • 50 Plus-Wijzer
    • Lijf & Gezondheid
      • Lijf & Gezondheid Magazine
    • Wonen.nl
    • ARCHIEVEN
  • Kabalen
    • Deze week
    • Opgeven
  • Familieberichten
  • Vacatures
  • Adverteren
    • Adverteren
    • Verkoopteam
  • Redactie
    • Uw tekst aanleveren
    • Redactieteam
  • Over ons
    • Contact
    • Bezorging
    • Afzetpunten
    • Andere uitgaven
    • Voorwaarden
    • Privacy

De Heemsteder achter het fornuis: coquilles St. Jacques in romige tomatencrème

Door Redactie De Heemsteder | 10 september 2021 | Geplaatst in Regio

Heemstede/Bloemendaal – Deze week een gerecht uit de Franse keuken: coquillemedaillons van St. Jacobsschelpen in een romige tomatensaus, met ui, knoflook en dragon. Een verfijnde saus die uw smaakpapillen van de tong weelderig strelen en die de reputatie van vermaarde Franse keuken werkelijk waarmaakt. Lekker als voorgerechtje met een Frans stokbroodje. Met pasta of rijst als hoofdgerecht.

Benodigdheden (4 personen):
16, het liefst verse coquillemedaillons van St. Jacobsschelpen
Twee eetlepels olie om te bakken of 25 gram roomboter
1 kopje basisbouillon
1 blikje tomatenpuree
4 takjes verse dragon
1 glas droge Franse rosé
2 kleine fijngesnipperde uien
3 fijngehakte teentjes knoflook
1 laurierblad
1 snufje nootmuskaat
1 pakje (verse) slagroom circa 200 gram
Zeezout en versgemalen peper

Bereiding:
Gebruik alleen de blaadjes van de takjes dragon. Was en dep de coquillemedaillons en bestrooi beide kanten met een beetje nootmuskaat, zout en peper. Verhit kort in een diepere koekenpan de olie of boter met de dragonblaadjes en het laurierblad. Voeg de tomatenpuree toe. Voeg al roerende de ui- en knoflooksnippers toe. Afblussen met het glas rosé. Laat de rosé een beetje verdampen en bak hierin lichtjes de coquillemedaillons op niet te hoog vuur aan. Regelmatig omdraaien. Voeg het kopje bouillon toe en laat dit inkoken. Roer als laatste de slagroom erdoor. Zachtjes 7 minuutjes laten inkoken.  Medaillons moeten stevig blijven, niet te gaar en niet te zacht. Serveren met stokbrood/pasta/rijst en een goed glas droge rosé. Bon appetit!

Foto: Coquilles St. Jacques in romige tomatencrème. Foto: Bart Jonker.

Andere berichten

Restaurant Inheems: een gastvrije en culinaire ambiance waar je helemaal blij van wordt →

Achter het fornuis: een variant van de pommes gratin dauphinois→

Ken uw tuin: uw eigen kruidentuin deel 4→

Toon van Driel vereeuwigt Max Verstappen en Grand Prix in ‘Max in Car Toon’ samen met Car Art in het Zandvoorts Museum→


Recent nieuws

  • Toon van Driel vereeuwigt Max Verstappen en Grand Prix in ‘Max in Car Toon’ samen met Car Art in het Zandvoorts Museum
  • Gezellige picknick in Speelbos Meermond
  • Krijgt Radio de Branding een tweede leven? 
  • Grote belangstelling voor herdenking capitulatie Japan in Heemstede
  • Burgemeester Van Rappardlaan in Groenendaal tot nader order afgesloten wegens gevaar vallend hout
  • Bijzonder concert door ensemble Hollands Collectief en Chefs diner op Buitenplaats Beeckestijn
  • Lekker bivakkeren aan de Côte d’Azur: ‘how nice’ is Nice?
  • Lichaam 32-jarige man bij strandje in ’t Wed gevonden
  • Afsluiting ’t Wed in Overveen vanwege zoektocht naar man te water
  • Zoekactie naar vermiste zwemmer Overveen levert niets op
  • Wie zaait, oogst op Kom In Mijn Tuin
  • Auto te water: bestuurder aangehouden na speekseltest
  • Delen van boom storten plotseling neer op de Burgemeester Van Rappardlaan
  • Politie zoekt getuigen vanwege bedreiging buschauffeur
  • De verhuiscoach kan u ondersteunen bij een verhuizing 
  • De nieuwe brochure van WIJ Heemstede komt uit 
  • Excursie: de nazomer ontdekken in Wandelbos Groenendaal
  • Reddingsbrigade Nederland: “Wees extra alert op (zwem)veiligheid bij hittegolf”
  • Doe mee aan met de vierde editie van de SuperHero KidsRun
  • Ook drinkwaterrekening valt naar verwachting volgend jaar hoger uit
Job in de Regio

Edities

  • Heemstede e.o.
  • Regio
  • Van onze adverteerders

Onze uitgaven

Nieuwe Meerbode Heemsteder
Jutter | Hofgeest Castricummer
WONEN.nl Pluswijzer
Lijf & gezondheid

Zoeken

VerspreidNet

Heemsteder
Zeeweg 189-191
1971 HB IJmuiden
023-8200170
info@heemsteder.nl

 

Heemstede, Haarlem-Zuid en Bennebroek

 
 

Contact
Andere uitgaven
Bezorgklacht
Afzetpunten
Voorwaarden
Privacyverklaring

 

© De Heemsteder Uitgevers B.V.

Menu