De HBM verdient gouden Schoolkantine Schaal

Heemstede – Kinderen die gezond eten op school leveren betere prestaties, zijn langer geconcentreerd en minder geprikkeld blijkt uit diverse onderzoeken, waaronder een Engels onderzoek aan de universiteit van Hull. Genoeg reden voor de HBM (Haemstede Barger Mavo) in Heemstede om hun kantine nóg gezonder te maken. Dit leverde een gouden Schoolkantine Schaal 2019-2020 op.

Er zijn op de hele school geen automaten meer waar ongezonde dingen gekocht kunnen worden. De kantine biedt alleen gezond eten aan. Volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum bestaat een gezonde schoolkantine voor minimaal 80% uit betere keuzes, zoals veel Schijf van Vijf producten met fruit, broodjes, salades en maximaal 20% producten buiten de Schijf van Vijf (zoals koek, snoep en snacks). De HBM kantine voldoet daarmee aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: http://www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Foto aangeleverd.