Dartpijltjes, schone schoenen en een picknick

De afgelopen weken hield de gemeente Heemstede een raamposteractie tegen hondenpoep. Inwoners die de poster met de oproep ‘Houd Heemstede hondenpoepvrij’ in hun raam hadden, maakten kans op een luxe picknick. Deze week ontvingen de drie winnaars hun prijs uit handen van wethouder Heleen Hooij.

Dartpijltjes

Voor het bepalen van de winnaars gooide de wethouder drie dartpijltjes op de kaart van Heemstede. Bij de locaties van de pijltjes werd gekeken naar de dichtstbijzijnde huizen waar de poster hing. In de ramen van de families De Lange en Wiedijk en bij mevrouw De Jong werd de poster het eerste gespot. De prijswinnaars kwamen naar het gemeentehuis om hun prijs in ontvangst te nemen: een cheque ter waarde van een luxe picknick, die ze op elk gewenst moment kunnen verzilveren.

Hondenpoepvrij spelen

Mevrouw De Jong geeft aan dat ze het belangrijk vindt dat er aandacht aan het hondenpoepprobleem wordt besteed: “Ik heb de poster daarom direct opgehangen.”

Bij de familie De Lange hebben de kinderen er vooral last van: “Onze kinderen moeten hondenpoepvrij kunnen spelen. Ook op speelplaatsen en gazons. Dat is helaas niet altijd het geval.” Hetzelfde geldt voor mevrouw Wiedijk: “Als ik met mijn dochter naar de speelplaats in de buurt loop, ben ik vooral bezig met zorgen dat ze niet in de hondenpoep stapt.” Mevrouw De Jong heeft nog een tip voor de gemeente: “Maak beter bekend dat je hondenpoep in elke openbare afvalbak mag gooien.”

Operatie Schone Schoenen

De raamposteractie is onderdeel van de campagne ‘Operatie Schone Schoenen’ Deze bestaat uit een communicatiecampagne tegen hondenpoep, uitbreiding van het aantal plekken met hondenpoepzakjes en intensivering van de handhaving.

Bij de foto: prijs voor mevrouw De Jong en de familie De Lange.