Dames 1 HC Bloemendaal moet op zoek naar nieuwe coach

Hockey Club Bloemendaal en Jorge Nolte, de coach van Dames 1, beëindigen aan het einde van dit seizoen de samenwerking. Jorge Nolte heeft dan vijf seizoenen aan roer gestaan van het eerste damesteam.

Bestuurslid Pepijn Post: “Jorge heeft het geweldig gedaan, daar zijn we hem zeer dankbaar voor. Het is een echte Bloemendaler met een oranje hart voor de club. Maar soms is een wisseling van de wacht nodig om weer een andere dynamiek te creëren en verder te komen. Dat geldt voor beide partijen en dat beseffen we ook beiden. Daarom konden we deze beslissing gezamenlijk nemen.” Jorge Nolte is enorm trots dat een groep jonge meiden de afgelopen vijf jaar is uitgegroeid tot een volwassen, stabiel en mentaal sterk team. “Zij hebben laten zien dat ze in de hoofdklasse thuishoren.”

Voor het zover is, gaan de dames samen met hun begeleidingsstaf, met naast Jorge onder meer Teun de Nooijer en Wietske de Ruiter, hard aan de slag om het seizoen goed af te sluiten. Dat betekent: overtuigend behoud van hun plek in de hoofdklasse. Het bestuur gaat op zoek naar een opvolger voor Jorge.

Foto: Koen Suyk.