Cruquiusconcert met Maria en Nathalia Milstein

Maria Milstein is bij de CruquiusConcerten bekend als de violiste van het van Bearle Trio, dit succes was reden om haar uit te nodigen voor een concert samen met haar zus Nathalia. Dit concert vindt plaats op zaterdag 12 november in Museum de Cruquius, om 20.15 uur.

Maria Milstein – viool – (Moskou, 1985) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Zowel haar bachelor- als haar masterdiploma behaalde ze met hoogst mogelijke onderscheiding. Van 2011 tot 2014 was ze ‘Artist in Residence’ in de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze bij Augustin Dumay studeerde.

Maria heeft prijzen gewonnen op belangrijke internationale concoursen zoals het Vriendenkrans Concours en de Kersjes Prijs in Nederland, evenals met het Van Baerle Trio. In februari 2016 ontving Maria de prestigieuse Borletti-Buitoni Trust Fellowship.

Samen met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder vormt Maria het Van Baerle Trio, één van Nederlands meest succesvolle kamermuziekensembles. Het trio heeft de hoogste prijzen op het ARD Concours in München en op het Internationale Kamermuziek Concours van Lyon gekregen, en heeft in Nederland zowel het Vriendenkrans Concours als de Kersjes Prijs gewonnen.

In 2015 won zij de Edison Klassiek 2015 voor de CD “Sounds of War” in de categorie Kamermuziek.

Nathalia Milstein – piano – (1995) begon op jonge leeftijd (4 jaar) met pianolessen van haar vader Serguei Milstein. Ze gaat naar het Conservatorium van Genève of Music in 2009. In 2015 behaald ze de 1e prijs op het 10e International Piano Competition in Dublin.

Maria en Nathalia Milstein, afkomstig uit een muzikale familie, brengen een prachtig ‘Frans programma’ met werken van Pierné (sonate in d kl op. 36), Ravel (sonate), Debussy (sonate) en Saint-Saëns (sonate no. 1 in d kl op.75).

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.CruquiusConcerten.nl of via de kassa van schouwburg de Meerse te Hoofddorp, 023-5563707. De toegangsprijs voor alle concerten is €22,50.