Commotie door loslopende paarden

Twee loslopende paarden zorgden op Tweede Kerstdag voor de nodige commotie. Aan het begin van de Zeeweg waren de twee amazones die op de paarden reden eraf gevallen. De twee dieren gingen er vervolgens zelfstandig in galop vandoor richting Bloemendaal aan Zee. Ter hoogte van Het Wed liepen de twee paarden over de Zeeweg (N200). Het verkeer bleef rustig achter de paarden rijden waardoor er een korte file ontstond. Na zo’n kilometer besloten de twee dieren toch netjes het fietspad op te gaan. Het verkeer bleef er nog steeds achter rijden en een man probeerde bij het fietspad de paarden, tevergeefs, tegen te houden.

Intussen waren er diverse politie-eenheden uit de richting van Zandvoort gekomen om assistentie te verlenen. Bij camping ‘De Lakens’ konden de twee paarden dan eindelijk tot stilstand worden gebracht. Het verkeer kon vervolgens weer normaal van de Zeeweg gebruik maken.

De vrouwen die van de paarden af waren gevallen kwamen ook bij De Lakens aan. Na even tot rust te zijn gekomen konden de vrouwen hun weg weer vervolgen.

Foto: Michel van Bergen