Columniteiten: strafbankje

In het kader van oncomfortabel, ongewilde zelfkastijding en pijntjes, hierbij de volgende ervaring. Staat u weleens bij de bushalte?  Ik weet nu waar de uitdrukking ‘staan bij de bushalte’ vandaan komt.  Door de bushokjes in Heemstede van buslijn 50 langs de Herenweg. Bent u daar weleens geweest en heeft u die bankjes gezien? Daar ‘schijn’ je op te kunnen zitten. Dat is toch echt af te raden. Dat bankje van metaal, ziet eruit als een surrealistisch barbecuerooster, met ruitjes. Het nodigt ook niet echt uit om op te gaan zitten, het is verre van comfortabel. Absoluut geen gemakstoel. Degene die dit heeft ontworpen, moet een grote hekel gehad hebben aan de mensheid, dat kan niet anders.

Potjandorie, dan mis je net je bus. Balen, met de zomerdienstregeling moet je dan een half uur wachten. Nee, niet doen! Te laat. Je gaat dan toch zitten. Met een pantalon of jurk van een veel te dunne stof vanwege de zomer. Op dat barbecuerooster. Het effect is hetzelfde. Met het resultaat dat je achterwerk na een half uur zitten er net zo uit ziet als een mega-hamburger die gegaard is op de barbecue. Alleen dit is zitvlees. Nou, nou, gratis en voor niets een boter- kaas- en eierenafdruk gestanst in je derrière. Oei zeg, dat voel je wel even. Om dit bankje te kunnen overleven moet je toch echt het houten achterwerk van Pinokkio hebben. Van zwaar eikenhout dan.

Wat een verademing als de bus dan eindelijk arriveert en jij dat vervloekte barbecuerooster eindelijk mag verruilen voor een pluche zitplaats in de bus. En hopla, opa zit. Eindelijk onderweg om wat hamburgers te gaan halen.

Bart Jonker