Collectanten en coördinatoren gezocht voor MS Fonds

Van 21 t/m 26 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte. Ieder jaar gaan er weer duizenden collectanten met een collectebus langs de deur om geld in te zamelen voor mensen met Multiple Sclerose (MS). Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Zo is nog niet bekend waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe de ziekte te genezen is.

De collecte is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor het Nationaal MS Fonds. Het fonds is volkomen afhankelijk van donaties en giften. Om de jaarlijkse collecte nog succesvoller te maken, is het fonds op zoek naar nieuwe collectanten en coördinatoren. Een avondje collecteren kost maar 2 uur van je tijd. Hou je van regelen en organiseren en heb je ongeveer 10 uur over, dan kun je al aan de slag als collecte-coördinator.

Kijk op de website www.mscollecte.nl voor meer informatie

Sinds 1993 zet het Nationaal MS Fonds zich in voor mensen met MS en helpt hen met het in beweging houden van hun wereld. Het Nationaal MS Fonds wil voorkomen dat mensen met MS stil komen te staan en dat hun wereld kleiner wordt. Mensen die in beweging blijven zijn zelfstandiger en doen mee in de maatschappij. Het Nationaal MS Fonds heeft drie werkgebieden om die beweging te realiseren: onderzoek, coaching en voorlichting. De onderzoeken zijn erop gericht om voor nu de kwaliteit van leven van mensen met MS te verbeteren. Het fonds coacht mensen met MS om hun mogelijkheden te stimuleren. Tevens geeft het fonds voorlichting door middel van brochures, wordt jaarlijks de Nationale MS Dag georganiseerd en verschijnt er een kwartaalmagazine voor donateurs.