Burgernetdeelnemer treft vermiste man in Groenendaalse bos

De moeder van een 26-jarige man met een verstandelijke beperking meldde donderdagochtend 21 juli dat haar zoon al een uur weg was. Hij was voor het laatst gezien in de omgeving van het gemeentehuis. Burgernet is opgestart waarop een deelnemer met de meldkamer van de politie heeft gebeld dat hij de man zag lopen in het Groenedaalsebos. Ook beloofde hij bij de als vermist opgegeven man te blijven totdat de politie arriveerde. Dat heeft hij gedaan. De politie nam de ‘verloren zoon’ mee en kon hem met zijn moeder herenigen.
Over Burgernet
Bij Burgernet doet de politie een beroep op de burgers. Diegenen die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een incident een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.
Momenteel wordt gemiddeld één op de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers succesvol afgerond. Ongeveer 70% van de heterdaad aanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers.
Aanmelden bij Burgernet kan via www.burgernet.nl.