Burgemeester Nienhuis traint mee als burgerhulpverlener

Dankzij de samenwerking tussen de gemeente Heemstede en EHBO-vereniging Heemstede worden er in 2019 weer gratis reanimatie trainingen verzorgd voor hen die wonen en/of werken in Heemstede. Na het volgen van deze training worden de cursisten actief als burgerhulpverlener in de gemeente Heemstede. Burgerhulpverleners worden door 112, naast de reguliere ambulancehulp, ingezet als er in hun woon/werkomgeving een slachtoffer gereanimeerd moet worden.

Donderdag 10 april jl. was alweer de derde reanimatie training van 2019. Er was weer een gemotiveerde groep Heemstedenaren aanwezig om zich de kunst van het reanimeren aan te leren. Dat het burgerhulpverleningsproject door de Gemeente als zeer belangrijk gezien, wordt blijkt uit de aanwezigheid van cursist, burgemeester Astrid Nienhuis.

Na een intensieve leerzame maar vooral leuke en praktijkgerichte training welke gegeven werd door twee instructeurs Kees Beerthuizen en Casper van Gastel, werden er rond 22:30 uur maar liefst 9 reanimatie diploma’s uitgereikt. Dankzij de inmiddels 3 georganiseerde trainingsavonden zijn er inmiddels 31 extra burgerhulpverleners actief in Heemstede.

Ook interesse om ingezet te worden als burgerhulpverlener. Kijk voor informatie op http://www.ehboheemstede.nl  of neem voor extra informatie contact op met verenigingssecretaris

Karla Groen via: http://Karlagroen@planet.nl.