Burgemeester Nienhuis stopt op 6 maart

Door Eric van Westerloo

Heemstede – De nieuw aangestelde burgemeester Falgun Binnendijk begint op 16 april van dit jaar. Tot dat moment kreeg de huidige burgemeester Astrid Nienhuis de mogelijkheid om als waarnemer nog een paar weken aan te blijven, terwijl haar officiële termijn eindigt per 17 februari. Haar laatste werk dag is 6 maart, wanneer ze afscheid neemt.

Per 1 april begint Astrid Nienhuis aan een nieuw hoofdstuk in haar carrière. Zij wordt directeur van het Instituut voor Veiligheid op de Hogeschool Utrecht. Het onderwerp veiligheid en in het bijzonder cyberveiligheid heeft al jaren haar grote interesse. Als advocaat en als officier van justitie heeft ze jaren in de veiligheidskeuken kunnen kijken. Dit gekoppeld aan haar bestuurlijke ervaring na twee burgemeestersposten maakt haar zeker geschikt voor deze nieuwe functie. In Heemstede was zij o.a. de drijvende kracht achter de cyberagents. In dat project worden jongeren uitgedaagd om kennis te nemen van alle gevaren op het internet. Zij dragen hun kennis daarna over aan medescholieren, familie of kennissen. Zo lopen er inmiddels tientallen scholieren rond met een diploma cyberagent. In haar nieuwe functie krijgt zij ook met jongeren te maken die in een studieomgeving de kneepjes van alle veiligheidsaspecten onder de knie willen krijgen. 

Haar afscheid van Heemstede staat nu in de planning voor woensdag 6 maart in het gemeentehuis. Een nadere invulling volgt binnenkort. Ongetwijfeld zullen veel Heemstedenaren haar ten afscheid de hand willen drukken en haar succes toewensen in haar nieuwe functie. 

Foto: Burgemeester Nienhuis met cyber agents. (Foto: Eric van Westerloo).