Burgemeester Astrid Nienhuis feliciteert trimclub EMWG

Heemstede – Zaterdag 21 september had trimclub EMWG haar jubileumtrim. Familie en vrienden waren uitgenodigd om een keer mee te maken hoe die mannen van EMWG elke zaterdagmorgen van 8 tot 9 uur in het Groenedaalse Bos aan het sporten zijn. Trainer Gerald Garrelts (sinds 2000 trainer) en zijn zoon Arthur hadden ‘pittige’ oefeningen in petto voor jong en oud en dan is een uurtje snel voorbij met als afsluiter een spel.

De trimclub bestaat dit seizoen 50 jaar, opgericht in 1970, en met een evenementen gaat EMWG (En Maar Weer Gewoon, de afsluitende yel van de eerste trainer Wim Verzijlbergen) er dit aantal seizoen aandacht aan schenken. Wilt u daar deelgenoot van zijn, dan kunt u zich elke zaterdagochtend aanmelden.

Verrassend op deze trimochtend was dat burgemeester Astrid Nienhuis de uitnodiging had geaccepteerd en ze om negen uur langskwam om met de club de afsluitende koffie met cake heerlijk liet smaken. Op Facebook schreef ze het volgende:

”Vanochtend 21 september in wandelbos Groenendaal is het 50-jarig jubileum gevierd van trimclub EMWG (En Maar Weer Gewoon, een bekende kreet van de groep). Het initiatief is destijds ontstaan nadat de overheid opriep om meer te bewegen.

De club heeft ongeveer 25 leden van jong tot oud, waarvan enkelen ook marathons lopen. Elke zaterdag gaat de groep van 8 tot 9 het bos in en sluit af met koffie. Een mooie start van het weekend.
Iedereen vanaf 40 jaar is van harte welkom. Ter bevordering van de diversiteit is de hoop dat enkele vrouwen zich aansluiten. Nogmaals hartelijk gefeliciteerd!”

Samen met de burgemeester op de foto voor het prachtige jubileumspandoek (foto: Harry Opheikens).