Buitenplaatsenquiz voor slimme speurneuzen

Ben jij een slimme speurneus tussen 6 en 12 jaar? Maak dan kans op een VIP-uitnodiging. Op de multitouch tafels – een soort groot tablet – in de bieb van Haarlem Centrum, Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort en Hillegom staat de quizapp over buitenplaatsen voor je klaar om te spelen. Heb jij de juiste antwoorden het snelst ingevuld? Dan ben jij de winnaar en word je als VIP-gast in de watten gelegd tijdens de opening van Buitenplaats Mobiel op 13 mei in Paviljoen Welgelegen (Provinciehuis), waar de game wordt gespeeld met de mobiele app. Kom snel, want meedoen aan de wedstrijd kan alleen in april.

Wat zijn buitenplaatsen, wanneer zijn ze gebouwd, wie woonden daar en wat deed men op een buitenplaats? Weet jij de antwoorden? Speel dan deze buitenplaatsenquiz.

Vanaf mei kan je deze spannende game op buitenplaatsen in de buurt spelen. Kom daarvoor dan naar Paviljoen Welgelegen, Landgoed Leyduin, Landgoed Groenendaal en Buitenplaats Beeckestijn en ontmoet de vroegere bewoners…

De buitenplaatsen-app is gemaakt door de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in samenwerking met Cultuur Compagnie (Buitenplaatsen in Beeld).

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en op www.cultuurcompagnie.nl

Dit zijn de locaties:

De Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32)

De Bibliotheek Bloemendaal (Korte Kleverlaan 9)

De Bibliotheek Heemstede (Julianaplein 1)

De Bibliotheek Zandvoort (Louis Davidscarré 1)

De Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1)