Buitenplaatsen op spannende manier toegankelijk met je mobiel

Vanaf vrijdag 13 mei zijn er nieuwe games van Buitenplaats Mobiel te spelen. Vanaf dan zijn er speurtochten te spelen op Paviljoen Welgelegen in Haarlem, Landgoed Groenendaal in Heemstede en Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. Elk met een eigen historisch verhaal. Buitenplaats Mobiel maakt buitenplaatsen op een spannende en verhalende manier toegankelijk voor kinderen van 6-12 jaar. Voor meer informatie zie www.buitenplaatsmobiel.com

Op Paviljoen Welgelegen (game: De Nieuwe Koning) ontmoet de speler koning Lodewijk Bonaparte van Nederland. Lodewijk moest vluchten uit Nederland vanwege ruzie met zijn broer, keizer Napoleon. Nu moet zijn zoon Louis koning worden, maar die weet niet zo goed hoe dat moet!
Op Landgoed Groenendaal (game: De Aanhouder Wint) krijgt de speler een kijkje in het werkende leven van burgemeester David van Lennep. Hij wil buitenplaats Groenendaal kopen om van Heemstede de eerste Nederlandse gemeente te maken die een wandelbos publiekstoegankelijk maakt. Maar er zijn nog andere kapers op de kust!
Op Buitenplaats Beeckestijn (game: Het Wapen van Beeckestijn) treft de speler Willem Boreel en zijn zoon Jacob. Willem wil de buitenplaats Beeckestijn verkopen voor de aanleg van het Noordzeekanaal. Maar dan komt hij tot een schokkende ontdekking: het Wapen van Beeckestijn is gestolen!
Vanaf 13 mei zijn de games gratis te downloaden in de Google Play Store. Ze zijn dus alleen te spelen op Android-apparaten. Daarnaast is er een uitgebreid lespakket beschikbaar voor de groepen 5,6 en 7 van het basisonderwijs. Alle informatie is te vinden op www.buitenplaatsmobiel.com

Op de foto: Groenendaal. De speler krijgt een kijkje in het werkende leven van burgemeester Van Lennep.