Bridgeclub ‘Klaver Top’ viert koperen jubileum met felicitaties van wethouder Nieuwland

Bridgen wordt door clubleden beschouwd als conditietraining voor de hersenen om lenig van geest te blijven. “We zijn op de bridgeclub niet echt jonger geworden in al die jaren, maar wel jong van geest gebleven.” Dat is te horen op bridgeclub Klaver Top die het koperen jubileum viert met een feestelijke speelmiddag. “Bridgen houdt de mens actief en lenig van geest”, is de ervaring van velen. “Het is altijd gezellig op de club.” Sommige leden noemen de denksport ‘hersenfitness’. Je brein flink in beweging houden is even belangrijk als lichaamsbeweging voor je gezondheid. Ieder spel vormt een nieuwe uitdaging. Daarnaast is de gezelligheid essentieel en dat sociale aspect wordt ook gewaardeerd door Gemeente Heemstede. De wethouder Sport Sebastiaan Nieuwland kwam de Bridgeclub feliciteren. De tompoesjes bij de koffie droegen het logo van de club!

Bridgeclub Klaver Top leeft. Zo’n 15 vrijwilligers zorgen dat de club iedere week draait, een kleine organisatie eigenlijk. Met 80 leden een sympathieke club die speelt op de donderdagmiddag in het clubgebouw van HBC. Er wordt gebridged omdat het een machtig interessant spel is en omdat het leuk is om samen te spelen. Plezierig en serieus kaarten is de bedoeling, iedere week competitie spelen met 6 ronden in 3 lijnen. De bar biedt de mogelijkheid tot ‘nakaarten’. De club is lid van de Nederlandse Bridge Bond en er wordt gebruik gemaakt van Bridgemates om de scores in te voeren, waarmee de uitslag direct na het spelen bekend is. De kaartspellen worden door een schudmachine gedeeld. De spelverdelingen zijn op die manier ook op de website van de club te zien.

Het ruime clubhuis biedt alle voorzieningen op de begane grond, evenals een grote parkeerplaats en een bushalte voor de deur. Liefhebbers van de bridgesport zijn overigens uitgenodigd om gratis te komen proefspelen. Graag vooraf aanmelden bij de wedstrijdsecretaris Everline Jansen, 023-5322711.

Foto: Wethouder Nieuwland temidden van voorzitters Mary van den Bosch (2005-2015) rechts en Joek Vader (2015-heden) links.