Missing image

Boekhandel Blokker opent vandaag deuren vernieuwde winkel

Heemstede – Heemstede kon niet wachten, maandagmiddag willen al ongeduldige mensen een kijkje nemen. Benieuwd wat Arno Koek van de nieuwe Boekhandel Blokker op Binnenweg 138 gemaakt heeft.

Dinsdag 22 oktober was het zover en opende hij de deuren van de vernieuwde Boekhandel Blokker. Hij heeft het hele pand ernaast erbij kunnen nemen en dacht: “Dan kan ik zoveel meer boeken kwijt.” Een heel grote boekwinkel voor het hele gezin. Vooral kinderen komen flink aan hun trekken. Een speciaal grote decoratie op de wand. Van Alice Hoogstad, precies als uit het kinderboek ‘Draken zijn niet te koop’ maken het nog leuker. De ballonnen eromheen zorgen voor en speelse sfeer. Dieuwertje Blok komt eruit voorlezen. Heerlijk zoveel keuze voor de kinderen.

Arno en zijn medewerkers zijn nog steeds wat verbluft dat zoveel boeken met zoveel ruimte er maar net in kunnen. De paden zijn wat ruimer dan vroeger, er is een leestafel achter in de zaak en de winkel heeft nu drie gedeelten. In het ‘oude gedeelte’, wie weet nog hoe dat eruitzag met die kiezels op de grond? Daar vind je alle rubrieken van spanning tot romance. Verder naar achteren het podium waar geïnterviewd kan worden of lezingen gehouden kunnen worden. Het grote scherm voor een PowerPoint-presentatie hangt boven de stoelen. Het enige wat hetzelfde bleef, is de angst van Arno of de microfoon het wel doet. Een grote leestafel staat uitnodigend klaar, via een gezellig zitje kom je bij de kinderafdeling. Met het groenen plafond, het zitje, de leestafel, een stenen muurtje, het heeft allemaal wat huiselijks en een ongedwongen sfeer waar je rustig de tijd kunt nemen om een boek ter hand te nemen.

Het team van Arno heeft een eigen stukje wand waarin zij hun favorieten laten zien, een idee nog van heel vroeger. Voor het podium heeft Arno Koek een volle agenda met signeersessies, interviews en lezingen, met ruimte om 90 man te ontvangen. Even de meubels met boeken die op rolletjes lopen, opzijschuiven en stoelen neerzetten. Is altijd zijn droom geweest. Hij loopt deze week met zijn team op wolkjes die je met enige fantasie tussen de ballonnen ziet hangen. Want je hebt tegenwoordig wel wat fantasie nodig om beleving in je winkel te krijgen en te houden.

Typisch voor de Binnenweg die steeds weer vernieuwt en verrijkt wordt met mooie winkels die dit centrum Binnenweg Raadhuisstraat succesvol houden in de hele regio. Gefeliciteerd!

Ton van den Brink