9_2018_kramen_blokker_hospice

Boekenverkoop voor hospice leeft in heel Heemstede, ook op het Raadhuis

Op woensdag 19 september stellen collegeleden van gemeente Heemstede zich op als boekverkoper. Zij doen dat achter de kramen die voor Boekhandel Blokker op de Binnenweg staan, de opbrengst is bestemd voor het Hospice Haarlem. In de ochtend van 10.00 tot 12.00 uur zullen burgemeester Astrid Nienhuis en wethouder Sjaak Struijf boeken gaan verkopen en ’s middags van 15.00 uur tot 17.00 uur zijn dat wethouder Annelies van der Have en wethouder Nicole Mulder.

Tijdens de boekverkoopactie van de afgelopen dagen ging een aantal raadsleden hen al voor.  De actie leeft in Heemstede, ook in het Raadhuis.

In 2014 werd een boekverkoop voor het Hospice ook al gehouden, destijds was de totale opbrengst €10.000.

Op dit moment ligt de verkoop al op de helft daarvan met ruim €5.000. Er zijn nog vier volle dagen te gaan: dinsdag 18 t/m vrijdag 21 september. De verkoop is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Hospice Haarlem verleent ondersteuning aan mensen die gaan sterven en aan hun naasten. Zij doet dit met de inzet van vrijwilligers bij zieke mensen thuis en in het Hospice Huis aan de Zuiderhoutlaan 10, op de grens van Heemstede en Haarlem.

Maandag 17 september is er geen verkoop. De verkoop wordt uitgevoerd door medewerkers van boekhandel Blokker, samen met vrijwilligers van het Hospice Haarlem en bevriende klanten van de boekhandel. Woensdag dus ook de burgemeester en wethouder Struijf.

De boekcontainer is ter beschikking gesteld door Brantjes Papiervernietigers in Haarlem en verder werken kosteloos mee Pel Marktkramen in Haarlem, B&B Print en Office in Haarlem en Gemeente Heemstede.