Bloemendaal wijst bezwaar Laantje van Alverna af

Heemstede – Het college van Bloemendaal heeft een besluit genomen over de openbaarheid van het Laantje van Alverna. Dit melden de Fietsersbond en Wandelnet in hun nieuwsbrief. Het college wijst het bezwaar van de Fietsersbond en Wandelnet af en legt daarbij het advies van bezwarencommissie ter zijde. De bezwaarschriftencommissie oordeelde dit voorjaar dat het college de feiten onvoldoende had onderzocht. Het college oordeelt dat ze de “verklaringen van eigenaren van de weg overtuigender vinden, dan verklaringen van passanten die zeggen geen bordjes te hebben gezien.” Het college herhaalt wat ze in afwijzing van handhavingsverzoek al noemde: “Het Laantje van Alverna is geen openbare weg, want de gemeente heeft zich altijd op dat standpunt gesteld.”  
Volgens de Fietsersbond en Wandelnet en gaat het college volledig voorbij aan de verjaringstermijn van 10 jaar (i.p.v. de gebruikelijke 30 jaar), aangezien het laantje een tijd lang in bezit was van gemeente Amsterdam. 

De uitspraak hebben Fietsersbond en Wandelnet moeten afdwingen via de rechter. De rechter veroordeelde de gemeente tot het vergoeden van de proceskosten en legde een dwangsom op als niet binnen 2 weken uitspraak gedaan zou worden. De kwestie heeft Bloemendaal inmiddels bijna 3500 euro gekost.

Het Laantje van Alverna (foto aangeleverd door Fietsersbond/Wandelnet).