Blaasorkest geeft concert van liefde

Op zondag 14 februari, Valentijnsdag, geeft het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Thomas Lowe een spannend concert, waarin verschillende aspecten van de liefde aan bod komen. Het concert start om 15.00 uur in de Groenmarktkerk. Muzikaal hoogtepunt is de balletsuite ‘Romeo and Juliet’ van de Russische componist Sergej Prokofjev. Ook het lied ‘Je veux vivre’ van Charles Gounod is gebaseerd op het beroemde verhaal van William Shakespeare. Het wordt hier gloedvol vertolkt door sopraan Angelique van Leijenhorst – Westra.

Na de pauze soleert een ander orkestlid: Lotte van der Meulen in ‘Concertino voor dwarsfluit en orkest’ van Cécile Chaminade. Deze Franse componiste en pianiste schreef het in 1902 als concoursstuk voor fluitstudenten aan het Parijse conservatorium. Het ging al spoedig tot het standaardrepertoire voor fluitisten behoren.

De sopraan Angelique van Leijenhorst – Westra is te horen in een reeks hartstochtelijke liederen, begeleid door het orkest. Neem het tragische ‘Ach Ich fühl’s’ uit Mozart’s late opera Die Zauberflöte.  In het lied ‘In trutina’ uit de Carmina Burana van Carl Orff wordt vooral de zinnelijke liefde bezongen. Ga voor het volledige concertprogramma naar www.hasbo.nl.

Toegangskaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar aan de zaal (vanaf 14.30 uur) en zijn via de website ook te reserveren. Tijdens het concert vindt er een verloting plaats. De opbrengst van de verloting komt nieuwe bladmuziek voor het orkest ten goede.

De Groenmarktkerk vindt u aan de Nieuwe Groenmarkt 14, Haarlem.