Bijenvrienden maken bijenhotels voor scholen

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart staat Nederland weer geheel in het teken van NLDoet. Ook de Stichting Bijenvrienden, bestaande uit Jan Kroezen, Mak van Lit en Pim Lemmers, zijn weer van de partij.              

Op zaterdag 16 maart, van 13.00 uur tot 16.00 uur, worden op de Heemsteedse Kinderboerderij ’t Molentje (ingang bij het bijenhuis) bijenhotels gemaakt en bijenkast-materialen geschilderd. De bijenhotels gaan naar scholen in Kennemerland om zo meer nestgelegenheid voor de wilde bijen (denk hierbij aan de metsel- en behangersbij) te creëren. De bijenkast krijgt een mooie plek in een schooltuin in Heemstede. Jan Kroezen: “Waarom naar scholen? Omdat hier de beleidmakers van de toekomst zitten. Deze groep beslist immers in de toekomst over de natuur!”                               Daarnaast geeft de Stichting uitleg over hoe je de tuin BIJvriendelijk maakt en wordt alvast vooruitgekeken naar de Landelijke Zaaidag van 22 april. Ook worden er bijenhotels verkocht, zodat u thuis zelf een nestgelegenheid in de tuin voor de wilde bijen creëert.                                                                               

Stichting Bijenvrienden zet zich in voor de (wilde) bijen in Nederland. De stichting geeft educatie over bijen en helpt mee bij het plaatsen van bijenhotels en/of bijenvolken in schooltuinen in Kennemerland.