Bewoners kunnen mozaïek maken voor hun wijk

In de Heemsteedse wijk ‘de Glip’ gaat een mozaïekproject van start. Een aantal partijen, waaronder de gemeente Heemstede, ondersteunt dit project waarbij wijkbewoners worden uitgenodigd gezamenlijk aan een mozaïek te werken die op een geven van een woning zal worden aangebracht.

Er worden daartoe eerst workshops georganiseerd. Deelnemers werken aan een tafel, iedereen kan meedoen. Deelnemers maken dan een eigen klein mozaïek. Vanaf de derde bijeenkomst wordt gewerkt aan het mozaïekproject voor de wijk. Afhankelijk van het aantal deelnemers aan het project, gaat het om een 10 weken durende activiteit. Er zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden aan het mozaïeken.

Bewoners uit de wijk hebben mogen meedenken over ontwerpen. Er zijn veel ontwerpen ingeleverd. Een jury bestaande uit bewoners van de Thorbeckelaan, een medewerker van de gemeente, een lid van de bewonerscommissie en mozaïekkunstenaar Annemarie Sybrandy zal de komende week de definitieve keuze maken. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Annemarie Sybrandy: amsybrandy@gmail.com

Workshops
Princehof start donderdag 24 maart 9.30 tot 12.00 uur
Bosbeek start maandag 4 april 14.00 tot 16.00 uur
Thagaste start donderdag 7 april 14.00 tot 16.00 uur