Begeleiders voor fittest Heemstede gezocht (tegen vergoeding)

Sportservice Heemstede-Zandvoort organiseert samen met de gemeente Heemstede fitheidstesten voor 65+. Op zaterdag 22 oktober staat de 7e editie op het programma. Voor 22 oktober zijn er inmiddels bijna 150 aanmeldingen voor de test in de Groenendaal Sporthal. Aansluitend aan de fitheidstest worden sportieve activiteiten georganiseerd. Voor de begeleiding van de testonderdelen is de organisatie nog op zoek naar testleiders. Zij krijgen een vergoeding van €35,-.

De fitheidstest is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65-75 jaar die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen. De test duurt 1,5 uur, is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test is ook een arts aanwezig, die waar nodig medisch advies kan geven.

Testleiders moeten 16 jaar of ouder zijn. De fitheidstest start om 9.00 uur, maar vanaf 7.00 uur wordt door de organisatie opgebouwd. De test eindigt rond 15.00 uur.

Wie interesse heeft als testleider mee te helpen aan de fitheidstest, kan contact opnemen met Hubert Habers van Sportservice Heemstede-Zandvoort, hhabers@sportserviceheemstedezandvoort.nl.