Missing image

Beethoven, Dvôrak en zelfgemaakt gebak

Zondag 17 september is het eerste concert van de serie Theeconcerten 2017-2018. In de sfeervolle Oude Kerk aan het Wilhelminaplein klinken om 15.00 uur de eerste tonen van het  Jacob Olie Trio. Het drietal speelt van Beethoven het pianotrio nr. 5 in D op. 70, ook wel het ‘Geistertrio’ genoemd. Wervelende muziek van een componist die, zoals kenners zeggen, zijn tijd ver vooruit was.

Daarna het pianotrio van A. Dvôrak nr. 4 in E op. 90,  het ‘Dumky’ trio. Dit enerzijds sprankelende, ingetogen stuk is een boeiende belevenis. Het Jacob Olie Trio dankt zijn naam aan de destijds belangrijke Amsterdamse fotograaf, zijn woonhuis is de plek waar dit trio is ontstaan.

De bezetting: Arthur Ornée, viool, Jurriaan van der Zanden, cello en Jacobus den Herder, piano. Zij allen spelen op instrumenten die het Nationaal Instrumenten Fonds in bruikleen geeft.

Entree voor onze concerten wordt niet geheven, wel is er een deurcollecte. Uw gift is nodig om de onkosten te bestrijden en wat overblijft is voor de instandhouding van de Oude Kerk.

Na het concert bent u van harte welkom in de Pauwehof waar koffie, thee en zelfgemaakt gebak voor u klaarstaan.