Bedank een buur met de eretitel ‘HoodHero’

Vrijdag 27 mei is het ‘Dag van de Buren’. Omdat het sociale weefsel van Nederland te verbeteren, haalt ‘OneWorld’ met de actie #HoodHero de banden in de buurt aan: tégen vooroordelen en voor meer saamhorigheid. HoodHero is een oproep om iemand die je buurt veraangenaamt daarvoor te bedanken: op straat én op sociale media met de eretitel #HoodHero. Doel van de actie is om zo de verbindingen in de buurt te versterken en zichtbaar te maken.

Alle bedankjes met hashtag #HoodHero zijn terug te vinden op hoodhero.nl, waar de ‘belangrijke buren’ van Nederland een gezicht krijgen. Dat kan iedereen zijn: je vrolijke pakketbezorger, de actieve zwerfvuilraper, verkeersmoeder, maffe paradijsvogel of gewoon je lieve buur. Op 30 juni wordt de #HoodHero Award 2016 uitgereikt aan de meest hartverwarmende #HoodHero én worden de beste buurfoto’s ’s avonds groot gebeamd op een spectaculaire plek.

Meedoen gaat zo:
Deel een foto, duo-selfie of filmpje van je belangrijke buurtgenoot op je eigen Facebook, Instagram of Twitter mét #HoodHero, @naam van je hoodhero en je #woonplaats
Leg kort uit waarom dit jouw HoodHero is
Meer info en alle inzendingen op www.hoodhero.nl