Bed & Breakfast van Debby Petter

Debby Petter komt naar Theater de Luifel met de voorstelling Bed & Breakfast, geschreven door Thomas Verbogt. Petter was een aantal jaren werkzaam in het onderwijs, waarna ze voor televisie koos, daarna richtte zij zich op het theater.

In 2009 schreef zij het boekje ‘Ik ben er nog’. Het verhaal van haar moeder die als enige van het joodse gezin waarin ze is opgegroeid de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. De schrijver Thomas Verbogt bewerkte dit voor toneel tot een zeer succesvolle solovoorstelling. Daarna kwam de voorstelling ‘Gaandeweg’ en nu speelt Debby Petter haar nieuwe theatersolo ‘Bed & Breakfast’.

Zij speelt deze monoloog over een vrouw die terugkijkt, maar absoluut nog niet klaar is met haar leven. Op haar achttiende kreeg ze een kind. Het was een zogenaamd ongelukje en dus een schande. Ze moest het kind na de geboorte onmiddellijk afstaan. Zo ging dat toen. Nu, veertig jaar later, zien we de moeder terug. Zij is inmiddels weduwe. Na een gelukkig huwelijk, waarin ze twee zonen kreeg, runt ze in haar eentje een kleine Bed & Breakfast aan zee. Daar heeft ze tussen de gasten door veel tijd om na te denken. Vooral over haar eerste kind, dat ze nooit gezocht en gezien heeft, maar dat er altijd was. En dat ze altijd gemist heeft. Komt daar verandering in? Ja! Hoeveel tijd heeft ze nog om dit grote gemis goed te maken?
Debby Petter – zaterdag 12 maart – Theater de Luifel – aanvang: 20.15 uur – entree: €17,50.

Kaarten via www.podiaheemstede.nl of aan de kassa van Theater de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op werkdagen tussen 9 en 12 uur of voorafgaand aan de voorstelling.