Basisschool De Evenaar zet zich in voor ‘Het vergeten kind’

Kerst… een periode van gezellig samenzijn, denken aan een ander, feestvieren met familie en vrienden. Voor velen van ons heel vanzelfsprekend. Ook op basisschool De Evenaar staat de kerstperiode in het teken van gezelligheid, warmte, denken aan je naasten.

Op school wordt aandacht besteed aan de oorsprong van het kerstfeest. Wat vieren we nu eigenlijk in deze periode? De geboorte van het jongetje Jezus, een bijzonder kindje dat vrede mag brengen in de wereld. Maar er zijn ook best veel kinderen zijn voor wie het niet zo vanzelfsprekend is dat er een mooi, groot cadeau onder de kerstboom ligt, of bij wie de tafel met kerst niet vol staat met het lekkerste eten.

Ook dit werd aan de kinderen uitgelegd, toen hen verteld werd, dat zij met hun optredens geld op mochten halen voor het goede doel van dit jaar: ‘Het vergeten kind’.

Deze stichting zorgt onder andere  voor  evenementen op sport- en spelgebied, waarbij er samen plezier gemaakt kan worden. Veel vooral kwetsbare kinderen kunnen hier hun zorgen even vergeten en gewoon even kind zijn!

De kerstoptredens, verzorgd door kinderen uit de groepen 3 t/m 8, vinden traditiegetrouw  plaats in de centrale hal van de school, op maandag t/m donderdag van 8.15 tot 8.30 uur. Ouders en kinderen zorgen ervoor dat ze bijtijds in de hal een mooi plekje gevonden hebben, zodat zij niets van de optredens hoeven te missen!