autoverzekering-heemstede

Autoverzekering in Heemstede 10 procent goedkoper

PARTNERBIJDRAGE

Een autoverzekering afsluiten is voor Heemstedenaren gemiddeld 10 procent goedkoper dan voor de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Inwoners van Castricum betaalden in 2022 gemiddeld 66,95 per maand voor hun autoverzekering, terwijl dat gemiddeld in Nederland 74,75 euro per maand was.

Goedkope autoverzekering in Heemstede door lage criminaliteit

“Autoverzekeraars kijken om de premie te bepalen onder meer naar de kans op schade in de gemeente waar je woont”, legt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl uit. “Ze kijken dan bijvoorbeeld naar de criminaliteitscijfers.”

In 2021 vonden in Heemstede 10 autodiefstallen en 40 gevallen van vandalisme aan auto’s plaats, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit is veel minder dan het landelijk gemiddelde van 15 diefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente. Bulthuis: “Hierdoor zijn de autoverzekeringpremies in Heemstede dus een stuk lager.”

Tip! Een goede en voordelige autoverzekering in Heemstede vinden? De premies verschillen enorm per verzekeraar. Ga je autoverzekering vergelijken op Geld.nl en kies voor de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie, dan bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar.