‘Als je niet kunt coachen, valt er niets te managen’

Op woensdag 28 september geven Donatus Thöne en Judith de Koeijer een lezing over hun boek ‘Appeltaart voor managers – recepten om te coachen’, ’s avonds om 20.00 uur bij Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 in Heemstede.

Het vertrekpunt voor dit boek en de trainingen die zij bieden is dat elke manager zou moeten leren coachen. Wanneer je als manager niet kunt coachen, valt er straks namelijk niets meer te managen! Organisaties waarin verandering aan de orde van de dag is, flexibilisering van arbeid een vlucht neemt en medewerkers vragen om aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, hebben baat bij coachende managers. Managers die niet alleen sturen, maar ook echt contact kunnen maken, de juiste vragen weten te stellen, luisteren en op die manier kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van talent. Maar de meeste managers zijn niet opgeleid tot coach, terwijl ze wel graag snel en praktisch aan de slag willen.

En daar komt de appeltaart om de hoek kijken, ‘coachen op recept’, kan voorzien in deze behoefte. Het is gewoon net als met het bakken van een appeltaart… volg het recept en aan het eind heb je een taart (of een coachingsgesprek dus). En naarmate je het vaker doet, wordt het resultaat steeds beter. Geen ingewikkelde theorieën dus, maar een overzichtelijk model met bijbehorende recepten, waarmee je direct aan de slag kunt.Daarmee wordt de kennis van de coach beschikbaar gesteld aan jou als manager zonder dat je uren hoeft te studeren. Het enige dat van je wordt gevraagd is dat je leert spelen met de recepten en er je eigen draai aan geeft, passend bij de persoon met wie je in gesprek bent.

De toegang bedraagt €5 en reserveren is gewenst: info@boekhandelblokker.nl

Op de foto: Donatus Thöne.