Afrikaanse markt wordt waar feest

Bezoek de Afrikaanse markt op zaterdag 4 juni met muziek, acrobatiek en dans. Bezoek is welkom tussen 14.00 en 19.00 uur op Seinwezen, Kinderhuissingel 1, Haarlem. De entree is gratis.

Drie swingende Afrikaanse bands, een dansgroep en een acrobatiekgroep toveren het plein van het Seinwezen om tot een waar feest. Op de kleine markt kunnen bezoekers originele Afrikaanse producten kopen uit onder andere Ghana, Kenia en Burkina Faso.

Het sfeervolle Afrika festival biedt Zuid-Afrikaanse lekkernijen als boerewors en biltong van KuierKos en Doro Wot en Azifa van het Ethiopische Abay Blue Nile.
De bands Jazzwana, Khadim, Samb & Yoonwi en Kizomba laten de heupen van bezoekers schudden. De acrobatiekgroep Nafsi uit Zuid-Afrika verzorgt tweemaal een enerverende act. Ook de dansgroep o.l.v Moussa N’diaye zal haar kunsten laten zien.

Verschillende organisaties presenteren hun doelen en doel van het festival is dat Haarlemmers van Nederlandse en Afrikaanse afkomst elkaar beter leren kennen, elkaars cultuur leren begrijpen.