Academische Vrouwen in de bres voor opleiden statushouders

Heemstede – Als statushouders als kok willen werken in de horeca, moeten ze nog wel een opleiding krijgen en die kost geld. Daar willen de dames van VVAO, Vereniging van Vrouwen met Academische Opleiding, wat aan doen.

Zij houden voor dat doel een benefietdiner op vrijdag 2 november in de Oude Kerk te Heemstede. De afdeling Haarlem, waar heel Kennemerland bij hoort, heeft nu 172 leden die zich bezighouden op veel terreinen. Filosofie, boeken, toneel, tot tuinieren en wandelen. Twee bestuursleden, Dina Duijn en Tosca van Esch, zijn nauw betrokken bij de voorbereiding van de benefietavond in de sfeervolle Oude Kerk, waar vrijdagavond 2 november koks van de Wereldkeuken voor belangstellenden zullen koken. Dat doen ze al in de Pletterij in Haarlem, waar zij op donderdagavonden zeg maar mediterrane diners klaarmaken. Libanees, Syrisch, Egyptisch, afhankelijk van de kok die kookt. Maar u kunt ook een combinatie van hun kookkunst verwachten, zoals in de Oude Kerk als er een driegangenmenu op tafel komt waar verschillende koks aan meewerken. Kip, rijst en amandelen kunt u verwachten rijkelijk met salades opgediend en een Syrisch nagerecht is zeker. Over de gerechten krijgt u aan tafel uitleg. Tussen de gerechten door worden er liederen uit Iran gezongen.

Professor Paul Schnabel zal na het hoofgerecht spreken over ‘Wereldvrouwen op weg naar huis’. Schnabel was directeur bij het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Hoogleraar Sociaal en Cultureel Beleid aan de Universiteit Utrecht, hoogleraar Klinische Psychologie in Utrecht en hoofd onderzoek van het Nederlands Centrum Geestelijke Gezondheidszorg. De avond begint om 18.00 uur met een inloop en een drankje. Om 19.00 uur begint het diner, koffie kunt u verwachten om half tien. Aanmelden voor deze avond? Maak dan 75 euro over naar rekening NL98RABO014102.14.313 t.n.v. VVAO met vermelding ‘benefietavond’.

Ton van den Brink

Foto: Tosca van Esch en Dina Duijn