Absurdistische, muzikale komedie over fanclub Duitse schlagerzanger

Project Fors Theatermakers brengt dit seizoen maar liefst vijf producties op de planken. Het Haarlems theaterplatform werkt op projectbasis, waardoor een steeds wisselende spelersgroep deel uit maakt van een van de producties. De cast van Heino’s Fandag stond echter al langere tijd vast, omdat theatermaker Marcel Kragt zich bij het schrijven van het script liet inspireren door vier bevriende actrices. Het resultaat is een absurdistische, muzikale komedie over een fanclub die probeert de gloriedagen van een Duitse schlagerzanger te herbeleven.

In Heino’s Fandag worden de personages met elkaar verbonden door hun grote idool: de Duitse zanger Heino. Na jarenlange radiostilte heeft de fanclub bedacht dat er maar weer eens een fandag georganiseerd moet worden. De verstrooide, kleptomane secretaris Ans (gespeeld door Anna Pool) heeft echter sinds 1989 de ledenadministratie niet meer bijgewerkt en de kaartenbakjes met leden en ex-leden zijn volledig door elkaar gehusseld. De persberichten zijn verstuurd naar een oversekste, demente, bejaarde journalist en de hysterische voorzitster Betsie (Liesbeth Veltman) heeft in de hectiek wel heel bijzonder entertainment geregeld. Voor zwartkijker Els (Nel Moerman) is dit de druppel. Ze had al niet zoveel zin in de fandag, maar na de puinhoop die het bestuur ervan gemaakt heeft, is ze er helemaal klaar mee. Gangmaker Lies (Loes Hofhuis) daarentegen is nog in de volle overtuiging dat ze straks haar jeugdidool echt gaat ontmoeten en is al dagenlang in de weer met braadworsten en flessen witte wijn om zichzelf moed in te drinken. Deze fandag lijkt op alle fronten een fiasco te worden. Maar misschien nog belangrijker, hebben we nog wel een Heino Fanclub in Oisrbeek aan het eind van de dag?

Heino’s Fandag is te zien op 16, 17, 30 en 31 maart in het Haarlemmerhout Theater, Van Olderbarneveltlaan 17 te Haarlem. De voorstelling begint om 20.30 uur, de kassa van het theater opent een uur eerder. Kaarten à €14,50 zijn te bestellen via www.haarlemmerhouttheater.nl. Voor meer informatie over Project Fors, Heino’s Fandag of een van de andere producties van Fors in 2018, kun je terecht op www.projectfors.nl