Vrolijke Vrijwilligers op Vrolijke Vrijdag

WIJ Heemstede heeft het jaar vrolijk afgesloten met een Vrolijke Vrijdagaflevering in teken van de jaarwisseling. Deze gezellige activiteit organiseerde WIJ Heemstede in de Luifel, op vrijdag 30 december. De champagneflessen en ‘fluitjes’ stonden feestelijk op tafel in zaal 2 waar het Spaarne Kwartet sfeervolle muziek maakte. Gasten luisterden rustig toe maar menigeen kon niet stil blijven zitten op de ritmische deuntjes en waagde er een dansje aan. “Jammer dat er niet wat meer mannen zijn, om mee te dansen”, vertelde een van de bezoeksters. Misschien volgende keer? Want Vrolijke Vrijdag is een maandelijks terugkerende activiteit van de Heemsteedse welzijnsorganisatie.

Eerder deze ‘aflevering’ van 30 december was er een leuk programma voor de allerkleinsten, ‘Peuter & Kleuter Winterpret’. De kleuters keken een film en konden sneeuwbollen maken. Natuurlijk kwamen pappa en mamma mee.
Speciaal deze dag, om de ochtend met de middag te verbinden, werd een lunch georganiseerd. Voor een klein bedrag kon ieder lekker eten maar bovenal gezellig samen de tafel delen. ‘Samen’ en ‘vrolijk’ zijn immers kernwoorden voor de Vrolijke Vrijdag-activiteit. Niemand hoeft alleen te zijn en een praatje met een ander maken, daar word je vrolijk van. De organisatie had daarnaast nog andere thema’s bedacht. Zo kon je je nagels laten lakken in een speciaal hoekje in de foyer van de Luifel. Daar stonden trouwens prachtige klassieke ballroomjaponnen. Om in gedachten aan te hebben terwijl je je zwierig over de dansvloer beweegt… Tegen het einde van de middag werden de bubbelflessen ontkurkt. Bezoekers proostten alvast op het nieuwe jaar. Komt u ook eens langs op de Vrolijke Vrijdag? Elke laatste vrijdag van de maand. Deze middag is gratis toegankelijk en staan in teken van ontspannen ontmoeting of juist een boeiend gesprek dat je met een onbekende voert.
Inlichtingen: 023- 548 38 28.

Op de foto: jonge vrijwilligers die Vrolijke Vrijdag doen welslagen.