60 jaar Tafeltje Dekje in Haarlem en omstreken

De Stichting Unie Van Vrijwilligers Haarlem e.o. (UVV) staat stil bij het 60-jarig bestaan van Tafeltje Dekje. Om dit te vieren kregen alle cliënten van deze maaltijdservice een gebakje. Het eerste gebakje is officieel aan een cliënt overhandigd door drs. Joyce Langenacker, locoburgemeester van de Gemeente Haarlem en wethouder Werk/Economische en Sociale Zaken. “In 1956 is Tafeltje Dekje gestart met als doel kwetsbare Haarlemmers met een smalle beurs een gezonde warme maaltijd te bezorgen. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds zo. Goed eten is de basis van een goed leven,” aldus Lida Veen, voorzitter bestuur UVV Haarlem e.o.

“We zien dat de naam Tafeltje Dekje inmiddels door veel catering services wordt gebruikt. De echte Tafeltje Dekje bezorgt al zestig jaar naar tevredenheid van veel cliënten een gezonde warme maaltijd aan huis. Door subsidie van de Gemeente Haarlem is de prijs van een maaltijd laag.”

De Stichting Unie Van Vrijwilligers Haarlem e.o. (UVV) biedt op uiteenlopende terreinen een essentiële bijdrage in de samenleving in de regio Zuid-Kennemerland. Ruim 450 UVV-vrijwilligers zetten zich in voor de kwetsbare medemens en bieden ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn, zoals Tafeltje Dekje, Bibliotheek aan Huis en in het Spaarne Gasthuis. UVV Haarlem e.o. is als zelfstandige organisatie aangesloten bij UVV Nederland. Meer informatie is beschikbaar op www.uvvhaarlem.nl