50Plus: Arriva moet op matje GS komen

Politieke partij 50PLUS neemt het op voor reizigers die van buslijn 50 gebruikmaken en gedupeerd zijn door de omleiding door werk aan de Herenweg. De partij vindt: “Hele delen van Heemstede afsluiten van openbaar vervoer is onacceptabel.”
Statenleden van de fractie Bakx en De Meij zeggen dat busmaatschappij Arriva op het matje moet komen.
In een schrijven zegt de partij: “Als het aan vervoerder Arriva ligt dan blijven twee flinke wijken in Heemstede, de Rivierenbuurt en de Geleerdenwijk, afgesloten van openbaar vervoer. Vanwege het werk aan de Herenweg tot eind juli wordt lijn 50, Haarlem-Leiden, omgeleid. Arriva stelt dat het zorgen van goed openbaar vervoer in de Rivierenbuurt en de Geleerdenwijk teveel tijd (!) zou kosten. Een argument dat door de gemeenteraad van Heemstede wordt gekenmerkt als ‘discutabel’. Daar sluiten wij ons graag bij aan. Het door Arriva afsluiten van hele wijken van goed openbaar vervoer is voor ons onacceptabel”, aldus de 50PLUS Statenleden Willem Bakx (Zuid-Holland) en Olga de Meij (Noord-Holland). Ze stellen dat bewoners van de Rivierenbuurt en de Geleerdenwijk, waar ook drie zorginstellingen en een grote middelbare school zitten, recht hebben op een kwalitatieve OV-verbinding.
De beide Statenfracties stellen vragen aan hun Gedeputeerde Staten. Interessant wordt de opstelling van Zuid-Holland, de provincie die Arriva heeft gecontracteerd. Ze hopen dat GS iets kan doen aan de houding van Arriva die ‘weigert’ met een goed alternatief te komen. De fractieleden willen dat Arriva op het matje wordt geroepen om de maatschappij te manen tot een goede oplossing te komen.

Kaartje: gemeente Heemstede.