3.750 euro voor Hockey Club Alliance

Een grote verrassing voor Mixed Hockey Club Alliance uit Heemstede van de VriendenLoterij. De club is de succesvolste deelnemer aan de VriendenLoterij hockey actie en ontvangt een cheque van 3.750 euro. Mixed Hockey Club Alliance wil het geld onder andere gebruiken voor een trainingskamp voor Dames 1.

Nicolette de Haas, secretaris bij Mixed Hockey Club Alliance: “Wij zijn erg blij met dit mooie resultaat! De helft van het bedrag gaan we besteden aan een trainingskamp voor Dames 1. De andere helft gaat naar Heren 1, want zij kunnen nieuwe douches in de kleedkamer goed gebruiken.”

Tijdens de VriendenLoterij hockey actie in december, januari en februari belden 27 hockeyclubs in Nederland clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De VriendenLoterij keert extra geldbedragen uit aan hockeyclubs die tijdens de hockey actie de meeste loten hebben verkocht. Mixed Hockey Club Alliance uit Heemstede eindigde op de eerste plaats en ontvangt 3.750 euro. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de hockey actie genereren.

Naast de organisatie van de hockey actie helpt de VriendenLoterij clubs en verenigingen het hele jaar om extra inkomsten te genereren. Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de hockeyclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Foto: Frank Karssing.