22 april: Dag van de Aarde, ook op de Beatrixschool

Remco Ates, wethouder duurzaamheid, heeft op maandag 18 april een insectenhotel uitgereikt aan kinderen van de Prinses Beatrixschool in Heemstede. Een initiatief dat in het teken staat van de Dag van de Aarde op 22 april. “Een mooie samenwerking tussen imker Pim Lemmers, Nijssen Tuin en Nederlands Hout om Heemstede nog een beetje vriendelijker te maken voor insecten,” aldus wethouder Ates. “Het is goed dat op deze manier het belang van de bijen, vlinders en andere insecten voor de biodiversiteit onder de aandacht wordt gebracht op de basisscholen.”

De gemeente Heemstede heeft de restanten van een oude eikenboom, afkomstig uit wandelbos Groenendaal ter beschikking gesteld. Firma Nederlands Hout heeft hier insectenhotels van gemaakt. Deelnemende basisscholen ontvangen naast het insectenhotel, zakjes bloemenzaad en een vlinderstruik van Nijssen Tuin uit Heemstede.
Imker Pim Lemmers geeft deze week gastlessen over bijen, vlinders en insecten aan leerlingen van de Prinses Beatrixschool. De komende weken zullen ook de Icarus, basisschool de Evenaar, de Bosch en Hovenschool, de Valkenburgschool en de Nicolaas Beetsschool het insectenhotel en de vlinderstruik een mooie plaats geven op hun schoolplein.

Activiteiten op de Dag van de Aarde
Op 22 april tijdens de Dag van de Aarde worden wereldwijd allerlei activiteiten georganiseerd die in het teken staan van een beter milieu en meer respect voor de aarde. In Heemstede adopteert een bewonersgroep van de flat Blauwvink aan de Overijssellaan een stuk gemeentegrond om het in te richten als bijen- en vlindervriendelijke tuin. Biologische veehouderij De Dinkelhoeve gaat bloemenzaad planten rondom de boerderij. Inwoners van Heemstede ontvangen bij de publieksbalie van het raadhuis zakjes bloemenzaad.