200 jaar Hageveld met diverse festiviteiten

Op dinsdag 2 mei was het precies 200 jaar geleden dat het opleidingsinstituut Hageveld, een kleinseminarie, werd opgericht. Via Velsen en Voorhout kwam Hageveld in 1923 in Heemstede terecht, waar College Hageveld inmiddels al heel lang een begrip is.

Het hele schooljaar staat in het teken van het 200-jarig jubileum. Op 8 september 2016 werd de viering gestart met een schooldag waarop het voltallige personeel zich in vroeg-negentiende-eeuwse kledij hulde. Vanaf dat moment waren er regelmatig evenementen zoals de zogenaamde Hageveld-colleges, zowel voor leerlingen als voor ouders en andere belangstellenden, en een High Tea met klassieke muziek, verzorgd door oud-leerlingen.

Nu de jubileumdatum daadwerkelijk gepasseerd is en het einde van het schooljaar nadert, staan er nog flink wat festiviteiten op het programma. Zo is er op 22 mei nog een Hageveld-college (van Ali B.) en start op 5 juli de feestweek ter afsluiting van het jubileumjaar. In de feestweek staan o.a. een groot leerlingenfeest, een ‘Ronde van Hageveld’, een ouderdisco en een reünie voor oud-leerlingen en oud-collega’s gepland. Klap op de vuurpijl zal zijn een groot popfestival op het terrein van College Hageveld, op vrijdag 7 juli. Tijdens dit popfestival zullen diverse bands en solisten optreden, uiteraard gecontracteerd uit het grote aanbod getalenteerde oud-leerlingen.

Een overzicht van de evenementen is te vinden op https://www.200jaarhageveld.nl/, en ook de kaartverkoop voor het popfestival gaat via deze website. In de webshop https://shop.hageveld.nl/ zijn verschillende collectors-items te koop die speciaal voor dit jubileum in beperkte oplage zijn gemaakt. Kijk ook op facebook en instagram.