140 kinderen uit zorgelijke situaties bij gezinnen in Noord-Holland

Europa Kinderhulp heeft zich ook dit jaar weer vol ingezet om vakantieouders te vinden die kinderen drie weken willen opnemen in hun gezin voor een vakantie om nooit te vergeten. Het betreft kinderen die opgroeien in zorgelijke situaties en die nauwelijks weten hoe het er in een gewoon gezin aan toe gaat. De kinderen verblijven bij de vakantieouders thuis.

De kinderen ervaren dat er ruimte is om te spelen en om gewoon kind te mogen zijn, dat er oprechte aandacht voor ze is en waar tijd wordt vrijgemaakt voor ze. Fietsen, buiten spelen, samen eten, spelletjes doen, een boswandeling of voorlezen, maar vooral gewoon meedraaien in het gezin, gewoon bij u thuis. Het lijkt zo gewoon, maar voor deze kinderen is dit soort aandacht heel bijzonder.

Genieten van een zorgeloze vakantie!
U kan deze kinderen tegenkomen in de speeltuin, op het strand of misschien wel gewoon bij u in de straat. Na drie weken gaan ze opgeladen naar huis met een rugzak vol positieve ervaringen. Het spreekt voor zich dat dit waardevol is in hun jonge leven, maar zeker ook voor hun toekomst.

Dit is de invulling voor ongeveer 1500 kinderen die verblijven bij vakantieouders in Nederland. Daarvan komen ruim 140 kinderen bij gezinnen in Noord-Holland. Er komen kinderen uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland.

Voor meer informatie of aanmelding als vakantiegezin/vakantieouder:
www.europakinderhulp.nl of via de heer Gert Pool op tel: 023-5272560.