10.000 stappen voor gezond(er) leven

Ook in het nieuwe sportseizoen kunnen Heemstedenaren en andere geïnteresseerden maandelijks gratis deelnemen aan een gezellige en sportieve wandeling in en rond Heemstede. De zogeheten ‘10.000 stappen wandeling’, een initiatief van Sportservice Heemstede-Zandvoort. De eerstvolgende is op zondag 25 september. Deze wandelingen duren ongeveer 1,5 uur en zijn bedoeld voor iedereen die (meer) wil bewegen. De maandelijkse wandeling wordt begeleid door Bas Harmes en start om tien uur op de Zandvoortselaan in Heemstede voor Snackbar de Sprinter (station Heemstede-Aerdenhout).

Bas is een Heemstedenaar met een groot hart voor de sport, personal trainer en als sportinstructeur. Bas vertelt: “Wandelen is zowel nuttig als aangenaam, hierdoor komen mensen op een verantwoorde en vooral plezierige manier in beweging. In Zandvoort is deze maandelijkse wandeling een groot succes, waarom niet in Heemstede?! Het wandelen in groepsverband zorgt er niet alleen voor dat je nieuwe mensen leert kennen maar ook dat de tijd voorbij vliegt.”

‘10.000’ is niet zomaar een mooi rond getal. Om gezond te leven zou een volwassene dagelijks 10.000 stappen moeten zetten. Een mens zet gemiddeld 6.000 stappen per dag. De 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen. Met deze wandeling worden de deelnemers gestimuleerd dagelijks voldoende te bewegen. Daarnaast is het natuurlijk een goede manier om te ontspannen van de dagelijkse hectiek. De wandeling is geschikt voor iedereen!

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.
De volgende data zijn: 30 oktober, 27 november en 18 december. Kijk ook op www.sportserviceheemstedezandvoort.nl. Heeft u vragen over de wandeling, dan kunt u contact opnemen met Sportservice Heemstede-Zandvoort, e-mail: info@sportserviceheemstedezandvoort.nl of 023-573 46 79.

Foto: Vrolijke deelneemster aan de 10.000 stappenwandeling. De hond ‘stapt ook mee! (Foto:Sportservice Heemstede/Zandvoort.)