Zuster Tinie Verbeek (86) stopt nog niet helemaal met vrijwilligerswerk

Heemstede – Na zich 30 jaar te hebben ingezet als vrijwilliger voor WIJ Heemstede nam zuster Tinie Verbeek afgelopen donderdag afscheid. Gevraagd naar wat het meeste indruk heeft gemaakt in drie decennia antwoordt ze direct dat ze heeft genoten en verbaasd was over het grote vertrouwen dat ze heeft ervaren.

Vanaf 1990 was ze vele jaren actief voor Tafeltje Dekje. Een groot aantal mensen maakte toen nog gebruik van deze open maaltijden die voor oudere inwoners werden geserveerd aan de Lieven de Keylaan. Tinie hielp niet alleen bij de maaltijden maar ook bij het vervoer ernaartoe. Mensen vertelden over persoonlijke problemen en zelfs over hun slaapkamergeheimen. Ook ging mevrouw Verbeek meermalen met dames mee om nieuwe kleding te kopen. Na 2002 startte Tinie met het rondbrengen van grote stapels post en flyers op de fiets voor (toen nog) Welzijn Ouderen Heemstede. Als zij op haar tochten signalen oppakte dat het minder goed ging met mensen dan gaf zij dat altijd door.

Op haar 86ste jaar wil ze nu stoppen met deze activiteiten. Dat wil echter niet zeggen dat alle vrijwilligerswerk eindigt. Zuster Verbeek schiet nog steeds vele zusters uit Bosbeek te hulp als zij vervoer nodig hebben of om persoonlijke boodschappen verlegen zitten. Als kers op de taart neemt ze hen mee voor en tochtje langs bossen of strand met een visje toe. Ze wil daarmee nog wel even doorgaan. WIJ Heemstede verliest in haar een van haar meest trouwe vrijwilligers.

Foto: aangeleverd door WIJ Heemstede.